Administrație

Inovațiile momentului, „vizitate” la Barcelona Smart City de primarul Emil Boc. Ce tehnologii vrea să aducă și la Cluj-Napoca?

Tehnologii de ultimă generație pentru orașele viitorului sunt prezentate la Barcelona Smart City World Congress. Primarul Emil Boc a vizitat expoziția și dorește să aducă și la Cluj-Napoca inovațiile momentului.

Inovațiile momentului, „vizitate” la Barcelona Smart City de primarul Emil Boc. FOTO: Twitter/ Emil Boc Inovațiile momentului, „vizitate” la Barcelona Smart City de primarul Emil Boc. FOTO: Twitter/ Emil Boc

 

 


Primarul Emil Boc a vizitat expoziția Barcelona Smart City World Congress, în cadrul căreia sunt prezentate cele mai noi inovații din domeniul administrației smart, mobilitate ecologică, inteligență artificială și resurse regenerabile. 

 


„Tehnologia pentru orașul viitorului prezentată la Barcelona Smart City World Congress: transport produse cu drone, autobuze autonome, roboti pentru uz cotidian, aplicații integratoare de Smart city, tehnologii pentru resurse regenerabile, infrastructură pentru mobilitate electrică”, a scris edilul clujean pe contul de Twitter.

Captură ecran Twitter/ Emil Boc

La solicitarea monitorulcj.ro, primarul Emil Boc a enumerat o serie de tehnologii pe care municipalitatea își propune să le introducă sau pe care le-a integrat deja în proiectele de modernizare a unor străzi din oraș. Acestea ridică municipiul Cluj-Napoca la nivelul oricărui oraș vestic și transformă orașul într-un pol al inovării în Europa Centrală și de Est. 


Astfel, potrivit primarului Emil Boc, este vorba despre următoarele tehnologii:

1. Autobuze autonome;


2. Autobuze cu hidrogen sau mixt electric - hidrogen;

3. Stații mobile de încărcat mașini electrice;


4. Stații de încărcat mașini electrice conectate la stâlpii de iluminat public in zone mai puțin aglomerate sau în zonele de parcare ;

5. Funcționar public virtual prin utilizarea inteligentei artificiale;

6. Soluții integratoare a diverselor aplicații existente;

7. Utilizarea dronelor pentru situații de urgenta sau pentru transport hrana/bunuri  in locuri greu accesibile și multe alte soluții.

Barcelona Smart City Expo World Congress este punctul de întâlnire pentru companii, sectorul public, startup-uri, mediul academic și cetățeni care lucrează împreună pentru dezvoltarea durabilă a orașelor. Evenimentul are loc anul acesta în perioada 15-17 noiembrie.

CITEȘTE ȘI:

Aplicații inovative dezvoltate de elevi și studenți de la Cluj, premiate la Gala „Descoperă-ți pasiunea în IT”

Ultimele Stiri
abonare newsletter