Administrație

ATENȚIE, șoferi! Mașinile staționate neregulamentar pot fi RIDICATE de Poliție. Legea a fost promulgată

Legea care prevede posibilitatea ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar a fost promulgată marți.

ATENȚIE, șoferi! Mașinile staționate neregulamentar pot fi RIDICATE de Poliție. FOTO: Facebook/ Emil Boc ATENȚIE, șoferi! Mașinile staționate neregulamentar pot fi RIDICATE de Poliție. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ pentru modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede posibilitatea ca Poliţia Rutieră să dispună ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

 


„Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede legea.

Şeful statului a mai promulgat marţi:


  • Legea privind stabilirea cadrului organizatoric în scopul operaţionalizării la nivel naţional a Sistemului de intrare/ieşire şi a Sistemului european de informaţii şi de autorizare privind călătoriile;
  • Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2019 privind acordarea unor facilităţi fiscale şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare şi pentru modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Până acum, Poliția Rutieră putea ridica mașinile doar de pe șosea. Și în prezent este interzisă parcarea pe trotuare, însă nu se dispune această măsură administrativă de ridicare a autovehiculelor.

„Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, prevede proiectul, iniţiat de deputatul USR Cătălin Drulă.

CITEȘTE ȘI:

Polițist de la Rutieră din Cluj, acuzat că a violat o tânără în timpul unei petreceri. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile

Ultimele Stiri
abonare newsletter