Administrație

Platforme de colectare selectivă a gunoiului, în Florești. Pivariu: „Am constatat că locuitorii chiar utilizează în număr mare aceste facilități”

Primele platforme dotate cu containere subterane pentru colectare selectivă au fost montate în mai multe zone din Florești.

Primele platforme dotate cu containere subterane pentru colectare selectivă au fost montate în mai multe zone din Florești/ FOTO: Bogdan Pivariu/Facebook Primele platforme dotate cu containere subterane pentru colectare selectivă au fost montate în mai multe zone din Florești/ FOTO: Bogdan Pivariu/Facebook

 

 


Primele platforme dotate cu containere subterane pentru colectare selectivă au fost date în folosință, a anunțat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

 


Acestea au fost amplasate pe strada Someșului în apropierea terenului de fotbal, în curtea Primăriei, în apropierea blocurilor ANL și în Luna de Sus.

„Primele platforme dotate cu containere subterane pentru colectare selectivă au fost date în folosință. 


Acestea au fost amplasate pe strada Someșului în apropierea terenului de fotbal, în curtea Primăriei, în apropierea blocurilor ANL și în Luna de Sus.

După primele două săptămâni de funcționare am constatat că locuitorii din zonele amintite chiar utilizează în număr mare aceste facilități, astfel că am suplimentat graficul de golire a platformelor, și vor mai fi amplasate noi containere de acest fel și în alte zone ale comunei, începând de anul viitor.


Fiecare platformă cuprinde containere îngropate, în care se pot colecta 3 fracții: 2 fante de hârtie/carton și o fanta pentru plastic/metal.

Concomitent cu modificarea felului în care trebuie să arate și să se desfășoare colectarea selectivă și facilitățile amenajate în acest scop, continuăm acțiunile de verificare a punctelor gospodărești. 


Poliția locală a transmis în ultima perioadă peste 60 de somații către administratorii mai multor asociații de proprietari, referitor la starea în care se află zonele de colectare deșeuri din apropierea locuințelor. Avertismente au fost transmise pentru puncte gospodărești cu elemente lipsă, fără sisteme de închidere, rupte, sau neamenajate. După expirarea perioadei de remediere, vor fi aplicate sancțiuni, dar verificările vor continua”, a declarat Bogdan Pivariu.

CITEȘTE ȘI:

COADĂ la aparatele de colectare selectivă. Clujenii reciclează și primesc bilete gratis de autobuz

Biletul „de reciclare”! Transport gratuit pe autobuz pentru clujenii care reciclează

Ultimele Stiri
abonare newsletter