Administrație

Școala Specială pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca, reabilitată cu bani europeni! Lucrările sunt aproape gata. FOTO

Lucrările de reabilitare la Școala Specială pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca sunt aproape finalizate. Termenul estimat pentru finalizare este luna noiembrie a acestui an.

Școala Specială pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca, reabilitată / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Proiectul privind reabilitarea cu fonduri europene a Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flóra” se apropie de finalizare.

Foto: Consiliul Județean Cluj

„Vom finaliza curând procesul de reabilitare, cu bani europeni, a încă unei școli speciale. Noile ateliere vor beneficia de toate dotările necesare și de echipamente de ultimă generație. Cu fiecare zi care trece suntem tot mai aproape de finalizarea cu succes a acestei investiții cu ajutorul căreia vom asigura condiții optime pentru copiii școlarizați aici”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Valoarea lucrărilor este de  3 milioane de lei (3.635.051 lei), fără TVA, iar termenul estimat pentru încheierea lucrărilor este luna noiembrie 2022. Stadiul lucrărilor este de 85%.

Stadiul lucrărilor la Școala Specială pentru Deficienți de Auz

Lucrările la clădirea atelierelor din cadrul școlii sunt realizate în proporție de 100% pe partea de structură și pe cea de zidărie, operațiunile continuând la finisaje. De asemenea, instalațiile electrice, de incendiu și sanitare sunt executate în proporție de 95%. Totodată, partea arhitecturală este realizată în procent de 90%, tâmplăriile exterioare sunt montate în totalitate iar cele interioare în proporție de 85%, termosistemul fiind realizat în proporție de 95%, anunță Consiliul Județean Cluj.


Foto: Consiliul Județean Cluj

În prezent se execută lucrări de finisaje interioare - zugrăveli, pardoseli de tip tarkett, linoleum natural și parchet precum și lucrări de amenajări exterioare, la aleea pietonală.

Corpul 1 și Corpul 2 al clădirii atelierelor, cu un regim de înălțime P+2 E, precum și Corpul 3, cu un regim de înălțime P+1 E, cuprind sala de fizioterapie, laboratorul IT, laboratorul de științe, atelierele de ceramică și arte plastice, sălile de ședință, comisia medicală, cabinetul psihologic, biroul asistentului social precum și grupuri sanitare adaptate persoanelor cu dizabilități.


Concomitent cu evoluția lucrărilor, e extrem de avansat procesul de achiziție, a materialelor educaționale și a altor articole utile furnizării serviciilor instructiv-educative, precum și a echipamentelor necesare pentru stimulare senzorială și kinetoterapie. Până în prezent au fost încheiate trei contracte, respectiv pentru furnizarea mobilierului la comandă, a mobilierului divers și a echipamentelor IT.

CITEȘTE ȘI:

Dotări moderne la Școala Specială pentru Deficienți de Auz, din bani europeni

Cea mai modernă școală specială din țară, în proporție de 75% finalizată! Investiție de 14 mil. de lei la Cluj. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter