Administrație

Circulație reluată pe strada Răzoare din Florești. Au fost suplimentate cursele CTP în comună

Primarul Bogdan Pivariu anunță reluarea circulației pe strada Răzoare. Totodată, el dă asigurări că au fost luate măsuri față pentru întârzierile la lucrările de introducere a conductei de gaz de pe strada Cetății.

Circulație reluată pe strada Răzoare din Florești. FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu Circulație reluată pe strada Răzoare din Florești. FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Cursele Companiei de Transport Public au fost suplimentate pe raza comunei Florești, anunță primarul Bogdan Pivariu. Totodată, el anunță reluarea circulației pe strada Răzoare și dă asigurări că au fost luate măsuri față pentru întârzierile la lucrările de introducere a conductei de gaz de pe strada Cetății.

 


„Începând de astăzi, vor fi suplimentate cursele CTP pe raza UAT Florești, totodată a fost reluată circulația pe strada Răzoare. Pentru întârzierile la lucrările de introducere a conductei de gaz de pe strada Cetății au fost luate măsuri față de beneficiarul lucrării, care este obligat să găsească soluții pentru finalizarea proiectului și reluarea traficului în condiții normale cât mai repede posibil. Am avut discuții cu conducerea CTP pentru eficientizarea programului curselor, suplimentarea numărului de mijloace de transport, iar în cazul în care va fi necesar, chiar testarea unor eventuale modificări temporare ale rutelor. Poliția locală a fost și va fi prezentă în intersecții cu dificultăți (ex: zona Terra) la primele ore, pentru decongestionarea traficului rutier”, a scris primarul comunei, pe rețelele de socializare. 

Cum merg lucrările pe străzile din comună?

Bogdan Pivariu mai anunță că, începând de luni, a fost reluat traficul rutier pe zona Centurii de Sud - strada Răzoare - Metro. Pe strada Eroilor, lucrările avansează în permanență, mai arată primarul, iar pe strada Cetății au fost luate măsuri față pentru întârzierile la lucrările de introducere a conductei de gaz.


„După prima săptămână de la începerea anului școlar și evaluarea situațiilor de lucrări în proiectele de infrastructură de la nivelul comunei, mă bucur să vă pot anunța reluarea traficului rutier pe zona Centurii de Sud-strada Răzoare - Metro. 

De asemenea, lucrările la strada Eroilor, inclusiv refacerea accesului către strada D. Mocanu avansează în permanență, se lucrează zi și noapte pentru ca proiectul să se apropie în cel mai scurt timp de finalizare.


Referitor la situația dificilă generată în trafic de lucrările de strada Cetății, de introducere în subteran a conductei de gaz, am notificat beneficiarului proiectului toate problemele constatate și am solicitat reluarea lucrărilor și finalizarea proiectului în cel mai scurt timp. Având în vedere valorile de trafic rutier, nu mai putem accepta întârzieri care generează asemenea disconfort tuturor locuitorilor”, a transmis edilul. 

„Folosiți transportul în comun destinat elevilor”

În cele din urmă, primarul a lansat un apel către locuitorii comunei să își lase copiii la școală cu autobuzele destivate elevilor.


„Lansez un apel la responsabilitate, adresat tuturor părinților - folosiți transportul în comun destinat exclusiv elevilor! Nu este etic și corect să consumăm resurse pentru autobuze școlare care transportă doar câțiva elevi (spre exemplu au fost autobuze cu doar 2, respectiv 4 elevi). Transportul destinat exclusiv elevilor va fi monitorizat în urma datelor primite după prima săptămână de cursuri. Cursele CTP destinate elevilor sunt însoțite de polițiști locali, pentru a asigura deplasarea în cele mai bune condiții pentru școlari către unitățile de învățământ”, a mai spus Bogdan Pivariu.

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Local Florești a aprobat creșterea costurilor pentru metrou. „Un proiect care tinde spre rezolvarea problemei traficului”

Ultimele Stiri
abonare newsletter