Administrație

În ce stadiu se află lucrările la Podul Porțelanului și când trebuie să fie gata? Filmare din DRONĂ

Un clujean a filmat cu drona lucrările de la Podul Porțelanului. Vezi în ce stadiu se află și până când trebuie finalizate.

În ce stadiu se află lucrările la Podul Porțelanului  / Foto: captură ecran - YouTube Legat De Cluj În ce stadiu se află lucrările la Podul Porțelanului / Foto: captură ecran - YouTube Legat De Cluj


 

Într-un video filmat din dronă și postat pe canalul de YouTube „Legat De Cluj - LDC” putem să vedem cum se desfășoară în prezent lucrările la Podul Porțelanului:


 

În aprilie 2022, Primăria a demarat o nouă procedură de achiziție în urma căreia a fost încheiat un nou contract de execuție lucrări cu Asocierea Freyrom SA – Procons Group SRL.


Firmele au început lucrările în mai, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 7 luni.

Podul Porțelanului - detalii tehnice

Soluția tehnică propusă pentru pod prevede o grinda cu zabrele tip Warren, cu calea jos, având o singură deschidere de 54 m, simplu rezemat pe infrastructuri, potrivit CVBP Infrastructură. 


De asemenea, infrastructura cuprinde două culee de tip cadru din beton armat cu stâlpii de secțiune dreptunghiulară, poziționați sub nodurile suprastructurii și încastrați în radiere din beton armat fundate indirect prin intermediul pilotilor metalici de indesare în stratul de argilă, la circa 2 m deasupra stratului de sare interceptat.

Podul Porţelanului are o lungime totală de 62 de metri, iar lăţimea totală a părţii carosabile este de 7,8 metri. Investiția presupune realizarea unui pod nou în amonte cu amenajrea a două benzi de circulaţie, reabilitarea podului existent, dar și recalibrarea albiei în zona podurilor.


Podul va avea două benzi de circulaţie, piste pentru biciclete, spaţiu pietonal, va fi suprailuminat și că va asigura o fluenţă mult mai bună a traficului din întreaga zonă.

Valoarea totală a investiției este de 15.944.772 lei (TVA inclus).

CITEȘTE ȘI:

Lucrări impresionante la Podul Porțelanului. Când trebuie să fie gata? FOTO

Cât costă, de fapt, lucrările la Podul Porțelanului? Valoarea crește de o lună la alta

abonare newsletter