Administrație

O nouă firmă, amenințată cu lista rușinii. Emil Boc: „Doar trag un semnal de alarmă, deocamdata sunt întârzieri recuperabile”

Elevii de la Școala „Iuliu Hațieganu” ar putea „rămâne pe drumuri” odată cu începerea noului an școlar, la toamnă. Lucrările la clădire sunt în întârziere, anunță primarul Emil Boc.

Primarul Emil Boc amenință asocierea de firme care lucrează la Școala „Iuliu Hațieganu” cu lista rușinii. FOTO: Primăria Cluj-Napoca Primarul Emil Boc amenință asocierea de firme care lucrează la Școala „Iuliu Hațieganu” cu lista rușinii. FOTO: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Primarul Emil Boc amenință asocierea de firme care lucrează la Școala „Iuliu Hațieganu” cu lista rușinii, arătând că lucrările ar utea să nu fie gata până la începerea noului an școlar. Este vorba despre Asocierea RSB BAU TEHNIK SRL – NORD CONFOREST SA. Licitația a fost adjudecată în 2020.

 


„Școala Iuliu Hațieganu are luna septembrie termen de finalizare și lucrările nu sunt în grafic. Sunt vizate firmele SC RBS Bau Tehnik, SC Nord Conforest. Ei au termen septembrie pentru finalizarea școlii. Le atrag atenția că sunt potențiali candidați la lista rusinii, o lista care nu îi onorează în raport cu Clujul. Tuturor firmelor care realizează lucrări în acest oraș nu le cer altceva decât calitate și respectarea termenelor. Acei copii trebuie să vină în școala nouă, nu putem să le spunem copiilor că constructorul de acolo nu a respectat termenul”, a declarat primarul Emil Boc, la un post local de radio.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Primarul a arătat că firma nu este încă pe această „listă a rușinii”, însă ar putea ajunge dacă până la termenul limită nu finalizează  lucrările.


„Dacă vine ziua de 15 septembrie și nu termină lucrările, atunci vor fi pe lista rușinii. Deocamdată, doar trag un semnal de alarma, deocamdată sunt întarzieri recuperabile”, a mai transmis edilul.

Un nou corp de clădire

Lucrările la Școala „Iuliu Hațieganu” vizează construirea unui nou corp de clădire alipit celui deja existent. Noul corp va dispune de 15 săli de clasă, spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități va fi asigurată de un ascensor și de un grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate.


De asemenea, construcția existentă va fi reabilitată termic prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic.

Valoarea contractului este de 7.145.607 lei (fără TVA), iar durata de execuție este de 18 luni, cu termen de finalizare în luna septembrie a acestui an.


Probleme cu spațiul la Școala Iuliu Hațieganu

Timp de câțiva ani, elevii Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu din cartierul Mănăștur au mers la școală pe schimburi pentru că sediul unității de învățământ era mult prea mic raportat la numărul de elevi.  Începând cu septembrie 2019, cele zece clase de elevi care mergeau la școală după-masa urmau să fie mutate în clădirea Colegiul „Edmond Nicolau” din același carier.

CITEȘTE ȘI:

Pădurea Clujenilor o ia la vale? Ce spune Primăria

Ultimele Stiri
abonare newsletter