Actualitate

Cluj, sub COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și izolat grindină. Până când durează vremea rea?

O avertizare de cod galben a fost emis pentru Cluj. În județ vor fi semnalate vijelii, ploi torețiale și izolat grindină.

Cluj, sub COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și izolat grindină / Foto: monitorulcj.ro Cluj, sub COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și izolat grindină / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Codul galben emis de Administrația Națională de Meteorologie este valabil de aseară la ora 3:00, până azi, 17 iunie, la ora 11.

 


Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„În intervalul menționat în vestul și nord-vestul țării, precum și în zona Munților Apuseni, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...35 l/mp”, potrivit meteorologilor ANM.


Cod galben / Foto: ANM

Însă de la ora 11:00, Clujul se află sub o altă avertizare meteorologică, dar nu de cod galben.

ANM a mai emis o informare meteo privind instabilitatea admosferică temporar accentuată în toate județele din țară, care este valabilă până sâmbătă, 18 iunie, la ora 10:00.


Avertizare meteo / Foto: ANM

„În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a țării și se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza și seara. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25...40 l/mp”, a mai transmis ANM.

CITEȘTE ȘI:

Circulație ÎNCHISĂ, începând de vineri, pe mai multe străzi din Cluj-Napoca. Restricțiile, cu ocazia TIFF 2022

De vineri, filmele din cadrul TIFF transformă Iulius Parc într-un cinema în aer liber

Ultimele Stiri
abonare newsletter