Actualitate

COD GALBEN de vijelii, ploi torențiale și grindină în Cluj. Până când este valabil?

Meteorologii au emis luni un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru mai multe județe din România, inclusiv Cluj.

Meteorologii  anunță pentru ziua de luni, 13 iunie, instabilitate atmosferică accentuată și vijelii în mai multe județe din țară/ Foto: monitorulcj.ro Meteorologii anunță pentru ziua de luni, 13 iunie, instabilitate atmosferică accentuată și vijelii în mai multe județe din țară/ Foto: monitorulcj.ro

 

Meteorologii  anunță pentru ziua de luni, 13 iunie, instabilitate atmosferică accentuată și vijelii în mai multe județe din țară.


 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru 18 de judeţe, inclusiv Cluj, ce va intra în vigoare la ora 12:00.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 iunie, ora 12:00 – 13 iunie, ora 22:00, local în zona de munte, în Oltenia, Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Potrivit meteorologilor, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul țării, cu o probabilitate mai mare în sud și centru.


 

CITEȘTE ȘI:

Vântul puternic a doborât un copac peste o mașină în Cluj-Napoca. A fost cod portocaliu de vreme severă

Când scăpăm de ploi și furtuni, în Cluj? VEZI prognoza meteo pe toată săptămână

abonare newsletter