Actualitate

Ploaie torențială și grindină în cartierul Zorilor. Județul Cluj, sub COD GALBEN de vreme rea. VIDEO

După o zi călduroasă și autentică de vară, cerul din cartierul Zorilor din municipiul Cluj-Napoca s-a întunecat din senin. În doar câteva minute mașinile s-au transformat în bărci.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în județul Cluj/ Foto: Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în județul Cluj/ Foto: Paul Gheorgheci/monitorulcj.ro

 

Din filmările atașate articolului se poate observa cum mașinile s-au transformat în bărci în cartierul Zorilor. 


Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în județul Cluj, care este valabil până joi, 9 iunie, la ora 21:00.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Transilvania, Banat și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină și vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în patru bazine hidrografice din Crişana, Transilvania şi Banat.


Conform prognozei de specialitate, până la ora 00:00, se vor înregistra torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Crişul Repede - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor), 
  • Crişul Negru - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Arad), 
  • Mureş - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Alba Iulia - amonte S.H. Săvârşin (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad)  
  • Bega - bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget - amonte S.H. Chizătău (judeţele: Timiş şi Arad).

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de ploi și vijelii în județul Cluj

Mesaje Ro-Alert, emise pentru locuitorii din trei comune din Cluj! Avertizare de furtună și grindină

Ultimele Stiri
abonare newsletter