Actualitate

A început ediția de vară a Târgului de la Negreni! Mii de oameni, așteptați în patru zile de negoț

Ediția de vară a Târgului de la Negreni, „târgul coaselor”, a început joi. Mii de comercianți și cumpărători sunt așteptați.

A început ediția de vară a Târgului de la Negreni / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook A început ediția de vară a Târgului de la Negreni / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


În localitatea clujeană Negreni se organizează anual două mari târguri, cunoscute în întreaga ţară, ba chiar și peste hotare.

 


Este vorba despre târgul de primăvară, denumit şi „târgul coaselor”, ce are loc mereu în luna iunie şi, mai ales, târgul de toamnă de la „Fechetău”.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

„Ambele târguri, cu o tradiţie de câteva secole, adună timp de o săptămână mii de comercianţi şi cumpărători.

De la încălţăminte şi îmbrăcăminte, obiecte tradiţionale din gospodărie, elemente de port tradițional din întreaga țară și până la aparate casnice şi electronice sau alte mărunțișuri, de toate pot fi găsite în aceste zile la Negreni, în cadrul târgului întins pe aproape cinci hectare, de-a lungul Crişului Repede. Acest târg are legătură directă cu lumea satului, cu uneltele din gospodăria ţărănească, cu îmbrăcămintea bunicilor, cu fascinanta istorie a trecutului, care poate fi «citită» prin examinarea obiectelor puse la vedere, a albumelor fotografice de familie, a tablourilor şi icoanelor din casa bătrânească”, a transmis Consiliul Județean Cluj.


„Târgul coaselor” de la Negreni se desfășoară în perioada 9 - 12 iunie 2022.

CITEȘTE ȘI:

Celebrul Târg de la Negreni are loc în iunie, după 2 ani de pauză! E paradisul colecționarilor de vechituri

Târgul de la Negreni, un univers într-o lume GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter