Actualitate

Inspector ANAF din Cluj, arestat preventiv pentru luare de mită. Ce sumă de bani a cerut?

Un inspector ANAF din Cluj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că a luat mită. A cerut o sumă imensă de bani ca să nu anunțe ce nereguli a găsit în urma unui control.

Inspector ANAF din Cluj, arestat preventiv pentru luare de mită / Foto: depositphotos.com Inspector ANAF din Cluj, arestat preventiv pentru luare de mită / Foto: depositphotos.com

 

 


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2022, a inculpatului SABĂU CĂTĂLIN, inspector în cadrul ANAF - Direcția Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

 


În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„La data de 01 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), inculpatul Sabău Cătălin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.


Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului și pentru a stabili obligații fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate.

Inculpatului Sabău Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 27 mai 2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Cluj care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis DNA Cluj.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Patru polițiști, condamnați de CA Cluj pentru luare de mită. Se ascundeau de camere de supraveghere, dar aveau una în mașină

Medici, reținuți pentru LUARE DE MITĂ! Cereau bani pentru prelungirea dosarelor de invaliditate

Ultimele Stiri
abonare newsletter