Actualitate

Un portal digital va fi amplasat în Piața Unirii! Cluj-Napoca va fi conectat LIVE cu alte 4 orașe din Europa

Un portal digital va fi amplasat în centrul municipiului Cluj-Napoca, de Ziua Mondială a Mediului. Orașul transilvănean va fi conectat prin acesta, în timp real, cu alte patru orașe din Europa.

Un portal digital va fi amplasat în Piața Unirii / Foto: Asociația Art Mirror - Facebook Un portal digital va fi amplasat în Piața Unirii / Foto: Asociația Art Mirror - Facebook

 

 


De Ziua Mondială a Mediului, pe 5 iunie, Asociația Art Mirror pregătește un eveniment internațional impresionant, care va conecta 5 orașe din Europa printr-un portal digital, cu transmisie live, care este realizat din materiale reciclate.

 


Este vorba despre orașele Cluj-Napoca, Bistrița, Chișinău, Londra și Barcelona.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Noutatea ediției: Un element de noutate e faptul că de Ziua Mediului, locuitorii din cele 5 orașe (Cluj, Bistrița, Chișinău, Londra și Barcelona) se pot conecta live și în timp real prin intermediul unor instalații de tip portal cu transmisie live.


Portalurile sunt realizate din materiale reciclate – la care lucrăm de zor chiar acum, vă arătăm în curând”, au transmis cei de la Art Mirror.

Expoziții care reflectă nevoia reciclării

De asemenea, cu această ocazie vor fi organizate expoziții și evenimente care să atragă atenția asupra nevoii de reciclare.


Iar în semn de solidaritate, la aceste evenimente vor fi expuse lucrări ale artiștilor ucraineni:

Organizăm o serie de activități, expoziții și evenimente menite să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoia reciclării. În plus, vom arăta că arta și sustenabilitatea își pot da mâna într-un proiect inedit și spectaculos. (...) În plus, anul acesta ne vom arăta solidaritatea față de artiștii ucrainieni. Expunem zeci de lucrări și ilustrații ale artiștilor ucraineni, iar prin intermediul portalurilor video mesajele noastre de solidaritate vor ajunge la ucrainenii aflați în mai multe colțuri ale lumii.

Mobilizăm mai multe orașe pentru un scop comun: acela de a lupta ÎMPREUNĂ pentru planeta noastră și împotriva schimbărilor climatice, în loc de a ne lupta ÎNTRE noi”, au adăugat reprezentanții asociației.

CITEȘTE ȘI:

TIFF FOR UKRAINE: acces liber, proiecții speciale, campanii de donații pentru ucraineni, în Piața Unirii la #TIFF2022

Ora Pământului, marcată simbolic la Cluj, prin stingerea luminilor din Piața Unirii

Ultimele Stiri
abonare newsletter