Actualitate

Schimbări la „Rabla pentru electrocasnice”, în 2022. Televizoarele nu mai sunt incluse, iar programul începe în iunie

Prima sesiune a ediţiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” va începe pe data de 17 iunie, iar bugetul total pentru 2022 este de 100 de milioane de lei.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” 2022 începe în 17 iunie. Programul „Rabla pentru electrocasnice” 2022 începe în 17 iunie.

 

 


Bugetul din acest an este mai mare cu 25 de milioane de lei faţă de anul anterior, a declarat, luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanzcos, într-o conferinţă de presă.

 


„Săptămâna trecută a apărut ghidul solicitantului pentru programul Rabla pentru electrocasnice de anul acesta. În mare măsură programul rămâne pe acea structură pe care s-a desfăşurat din punct de vedere organizare în anul 2021. Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de echipamente electrocasnice - maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere, într-o primă etapă.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


În etapa a doua o să avem laptopuri şi tablete, fără televizoare în 2022... Aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoare în a treia etapă. Vom avea două sesiuni de depunere de solicitări care vor fi precedate de câte o săptămână de înscriere în program pentru cetăţenii care nu au participat în programul de anul trecut. Cei care şi-au creat cont de utilizator nu trebuie să se mai înscrie încă o dată. Pot folosi aceleaşi conturi pentru a solicita voucherele pentru acest tipuri de echipamente electrocasnice. Anul acesta vom avea un buget majorat cu 25 de milioane de lei. În total, bugetul pentru anul 2022 este de 100 de milioane de lei. Anul acesta, prima sesiune începe pe 17 iunie, la ora 10:00”, a menţionat Tanczos.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” 2022:

Programul de desfăşurare a primei sesiuni a programului „Rabla pentru electrocasnice” din acest an este următorul:


  • 24 - 30 iunie sau până la epuizarea plafonului de 25 de milioane de lei (maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere);
  • 1 - 7 iulie sau până la epuizarea plafonului de 10 milioane de lei (laptopuri şi tablete);
  • 8 - 14 iulie sau până la epuizarea plafonului de 15 milioane de lei (aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare).

Conform datelor AFM, la ediţia din 2021, din bugetul de 75 de milioane de lei a fost consumată suma de aproape 40 de milioane de lei.

La ediţia din 2021, prin intermediul acestui program, au fost achiziţionate 110.000 de echipamente electrocasnice noi eficiente din punct de vedere energetic.

CITEȘTE ȘI:

Nou program „Rabla”. Minim 3.000 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter