Actualitate

A murit o profesoară de la Facultatea de Litere Cluj. Conducerea: „Suntem alături de familia îndurerată”

A murit o profesoară de la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Conducerea instituției transmite condoleanțe familiei îndurerate.

 

 


A murit Dana Conkan, profesoară la Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 


Instituția a făcut a anunțat tragedia pe rețelele de socializare.

„Dragi colegi și studenți,


Departamentul nostru este greu încercat la acest final de semestru.
Cu adâncă întristare anunțăm plecarea înainte de vreme dintre noi a soției colegului nostru Marius - Dana Conkan (născută Bizuleanu). Suntem alături de familia îndurerată, de Marius și le transmitem condoleanțele noastre.

Dana Conkan a absolvit secția de Germană-Engleză a facultății noastre, urmând mai apoi un masterat în comunicare și relații publice în limba germană la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, precum și masteratul de germanistică în context cultural european de la Facultatea de Litere. În anul 2013 a devenit Doctor în Filologie, cu o teză despre  Herta Müller şi Cătălin Dorian Florescu. A predat la departamentele de limbi străine specializate și limbi moderne aplicate.


Ne exprimăm profunda noastră solidaritate cu Marius.

Sperăm ca el să găsească în noi o familie lărgită, pe care să se poată sprijini în aceste momente tragice”, a transmis conducerea Facultății de Litere din Cluj-Napoca.


Condoleanțe familiei!

Ultimele Stiri
abonare newsletter