Ştiri din Transilvania

Caz ȘOCANT în Sălaj. Un copil de 14 ani a fost împuşcat într-o pădure, după ce a fost confundat cu un urs

Un copil de 14 ani a fost confundat cu un urs şi împuşcat în plin, într-o pădure din zona satului Poiana Măgura, judeţul Sălaj.

Caz ȘOCANT în Sălaj. Un copil de 14 ani a fost împuşcat într-o pădure, după ce a fost confundat cu un urs Caz ȘOCANT în Sălaj. Un copil de 14 ani a fost împuşcat într-o pădure, după ce a fost confundat cu un urs

 

 


Adolescentul a mers duminică, 12 decembrie, împreună cu un bărbat după brazi prin pădure. Copilul s-a apropiat de o baracă în care se afla un bărbat de 63 de ani. Speriat că ar putea fi atacat de un urs, bărbatul a pus mână pe arma de vânătoare și a tras în direcția de unde s-au auzit zgomote.

Copilul de 14 ani a fost lovit în zona pieptului și în brațul drept.


„Duminică, la ora 17:30, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul în pădurea aparținând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmășag, o persoană a fost rănită prin împușcare. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măeriște, care deținea autorizație de vânătoare pentru ziua în curs, și-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniția, neasigurate într-o baracă și a ieșit la plimbare. În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, tot din comuna Măeriște, prezent în baracă ar fi văzut mișcare în pădure și crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deținerii de arme și muniții, ar fi luat arma și ar fi executat foc de armă în direcția respectivă. Un minor de 14 ani, din comuna Măeriște, aflat în pădure, a fost rănit, prin împușcare, în zona abdominală și în membrul superior drept”, a declarat Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, pentru sportulsalajean.ro.

Băiatul a fost transportat în stare gravă la Spitalului Județean de Urgență Zalău. Acesta a avut nevoie de sânge, după ce a pierdut o cantitate mare în timp ce era transportat la spital.


Bărbatul de 63 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă. Oamenii legii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

CITEȘTE ȘI:

Dramă de Paște. Un copil 5 de ani a fost împușcat mortal de fratele său de 8 ani la picnic

Ultimele Stiri
abonare newsletter