Actualitate

Un echipaj SMURD, păcălit de un bărbat aflat la o stână din Cluj. Bărbatul i-a pus pe drum pe medici doar pentru a ajunge în Cluj-Napoca

Un bărbat care se afla la o stână din județul Cluj a sunat la 112 și a anunțat că este grav bolnav, dar realitatea era cu totul alta în teren.

Echipajul ISU Smurd, alături de unul dintre voluntarii CERT Rescue care a dat o mână de ajutor în această misiune

 

Un echipaj ISU Cluj a fost solicitat să intervină în cazul unui bărbăt de 60 de ani, grav bolnav. Pacientul a anunțat la 112 că nu se mai poate deplasa și are nevoie de sprijinul medicilor pe un câmp din Valea Fânațelor.


Echipajul SMURD nu a mai putut înainta la un moment dat și a solicitat sprijinul voluntarilor de la CERT Rescue. Cu ajutorul unor mașini de teren, medicii aveau să ajungă în cele din urmă la victimă. Bărbatul de 60 de ani a fost consultat de medici, dar a spus că nu are nicio problemă medicală și a sunat la 112 pentru că voia să ajungă în Cluj-Napoca.

„Ieri, pe la ora 15:00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.


Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la Cert Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor.

Probabil că știți povestea „Băiatul care a strigat lupul”. Ei bine, ne-am simțit ca sătenii din poveste când am aflat că persoana în cauză nu suferea de vreo afecțiune gravă. Din contră, s-a gândit că ar putea să folosească ambulanța ca un mijloc de transport gratuit spre Cluj-Napoca.”, a transmis ISU Cluj.


Echipajul ISU Cluj a pierdut 4 ore pentru acest caz fictiv, o perioadă de timp în care putea să intervină la alte misiuni.

CITEȘTE ȘI:

Accident în Bonțida! Doi adulți și doi COPII, de 2 și 3 ani, au fost răniți și duși la spital. FOTO

Accident grav în Mica, Cluj! O femeie, transportată de urgență la spital în urma impactului. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter