Actualitate

Noi explozii în Republica Moldova. Două turnuri de comunicaţie au fost aruncate în aer

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova.

Noi explozii în Republica Moldova. Două turnuri de comunicaţie au fost aruncate în aer Noi explozii în Republica Moldova. Două turnuri de comunicaţie au fost aruncate în aer

 

 


Două explozii au avut loc marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer, informează Radio Chişinău, Deschide.md şi Reuters.

 


În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie aşa-zisul minister de interne de la Tiraspol, potrivit Radio Chişinău.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05. Nu au fost raportate victime.


Zona unde sunt amplasate cele două turnuri a fost încercuită, iar la faţa locului activează un grup de genişti, potrivit Deschide.md, care aminteşte că luni sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova apreciază că obiectivul urmărit este de a crea pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale, mai scrie Deschide.md. 

CITEȘTE ȘI:

EXPLOZIE la sediul Ministerului Securității de Stat din Transnistria

Drona prăbușită în Croația transporta o bombă, dar nu conținea explozivi. Pagubele se ridică la 86.000 de dolari

abonare newsletter