Actualitate

Francezii din România își aleg duminică președintele. Secție de votare, la Cluj-Napoca

Francezii din România îşi aleg duminică preşedintele şi pot să îşi exprime votul în secţii amenajate la Cluj-Napoca, Bucureşti şi Iaşi.

Francezii din România își aleg duminică președintele/ Foto: depositphotos.com

 

 


Respectivele secţii de votare sunt la Ambasada Franţei din Bucureşti, la Institutul Francez din Cluj-Napoca şi la Institutul Francez din Iaşi.

 


După primul tur de scrutin, care a fost organizat pe 10 aprilie, Ambasada Franţei a transmis că 3.040 de francezi s-au înscris pentru a-şi exprima votul. Dintre aceştia, 1.451 au votat.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În total, au fost exprimate 1.435 de voturi, pe lângă 12 voturi anulate şi patru, în alb.


La primul tur, 42,44% dintre votanţii din România l-au ales pe actualul preşedinte, Emmanuel Macron, iar 6,2 %, pe contracandidata sa din al doilea tur, Marine Le Pen.

Macron, mai convingător decât Marine Le Pen

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost considerat mai convingător decât candidata de extremă dreapta Marine Le Pen în dezbaterea televizată de miercuri seara, înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care va avea loc duminică, potrivit unui sondaj de opinie citat de Reuters.


Sondajul rapid realizat de Elabe pentru BFM TV a constatat că 59% dintre telespectatorii chestionaţi l-au considerat pe Emmanuel Macron mai convingător.

În 2017, acelaşi institut de sondare a opiniei publice a constatat că 63% din cei chestionaţi l-au considerat mai convingător pe Macron.

Sondajele de opinie privind intenţiile de vot pentru alegerile din 24 aprilie estimează că Emmanuel Macron va ieşi câştigător cu aproximativ 55,5% din voturi. În 2017, Emmanuel Macron a învins-o pe Marine Le Pen cu 66,1% din voturi. 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Franța va aduce 500 de militari în România, ca urmare a războiului din Ucraina

Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari, lunar, pentru a compensa pierderile economice cauzate de război

abonare newsletter