Actualitate

Vremea se schimbă brusc! Ploaie, vânt și zile friguroase în următoarea perioadă

ANM a anunțat că vremea se va schimba brusc în toată țara, fiind anunțate ploi, vânt și temperaturi scăzute.

Vremea se schimbă brusc! Ploaie, vânt și zile friguroase în următoarea perioadă Vremea se schimbă brusc! Ploaie, vânt și zile friguroase în următoarea perioadă

 

Conform ANM, de sâmbătă ora 13:00 și până marți la ora 09:00, vântul va bate cu putere în toată țara, în cele mai multe zone cu viteză de 45 – 55 km/h.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Sâmbătă (9 aprilie) în regiunile intracarpatice, iar duminică (10 aprilie) în cele sud-estice local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, intensificări ale vântului, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Începând de duminică, vremea va deveni deosebit de rece în toată țara. În noaptea de luni spre marți (11/12 aprilie), îndeosebi în jumătatea nordică a teritoriului temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.


Două coduri galbene pentru Transilvania 

Prima avertizare este în intervalul sâmbătă orele 13.00 - 21.00, perioadă în care se anunță intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică în Banat, Crișana și local în Transilvania și Maramureș.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55...65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h, vijelii, averse, descărcări electrice și izolat grindină.


Al doilea cod galben este prevăzut în perioada duminică 3:00 – luni ora 9:00, fiind inclus și județul Cluj. Meteorologii anunță precipitații, chiar și zăpadă în zonele montane.

Al doilea Cod galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Prahova, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad și Bihor.


În Transilvania, duminică dimineață vor fi precipitații mixte

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea în acest weekend, la Cluj? VEZI prognoza meteo pe 3 zile

Clujul se află sub avertizare meteo cod galben de vânt puternic. În zona de munte vântul va sufla cu 90 km/h

Ultimele Stiri
abonare newsletter