Actualitate

Doi ani de când armata patrula pe stradă. A revenit Clujul la „normalitate”, de la ridicarea restricțiilor? FOTO

La sfârșitul lunii martie a anului 2020, în urma descoperirii primelor cazuri de COVID-19, autorităţile române au anunţat noi măsuri importante pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Cum arată „revenirea la normalitate” în Centrul Clujului? FOTO: monitorulcj.ro Cum arată „revenirea la normalitate” în Centrul Clujului? FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Ordonanța militară numărul 3 a fost cea care interzicea deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi. 

 


Clujul, dintr-un oraș aglomerat a ajuns un oraș pustiu în prima zi de aplicare a ordonanței militare numărul 3.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Armata și poliția au patrulat pe străzile din municipiu, au fost prezente în mai multe locații și le-au cerut clujenilor declarația pe proprie răspundere sau adeverințele de la angajator pentru a justifica de ce au ieșit din case.

Centrul orașului care era aglomerat în fiecare zi și unde mulți clujeni petreceau ore întregi la terasă a devenit dintr-odată gol. 


Militari în Piața Mihai Viteazu 2020 și Piața Mihai Viteazu 2022 Sursă foto 2: monitorulcj.ro


După mai bine de doi ani de pandemie și aproape o lună de la ridicare tuturor restricțiilor aplicate prin starea de alertă (care era prelungită la fiecare 30 de zile), orașul din inima Transilvaniei începe să fie din nou viu.

Piața Muzeului în 2020 și Piața Muzeului 2022 Sursă foto 2: monitorulcj.ro

Încet, oamenii încep să simtă iar puțină normalitate și să umple orașul cu energie și viață.

Piața Unirii în 2020 și Piața Unirii în 2022 Sursă foto 2: monitorulcj.ro
Piața Muzeului 2020 și Piața Muzeului 2022 Sursă foto 2: monitorulcj.ro

Care este situația COVID după ridicarea stării de alertă?

Numărul cazurilor active de COVID-19 scade de la o zi la alta în județul Cluj în ultima perioadă. Incidența cazurilor de COVID-19 a coborât din nou miercuri, 6 aprilie, în județ și a ajuns la 5,31 la mie.

Cluj-Napoca este singura localitate localitate din județ cu o rată de infectare peste pragul de 8 la mie, iar comuna Florești singura peste 6 la mie, adică 6,28, în scădere de la 8,47, cât era marți.

În interval de 24 de ore au fost depistați cu noul coronavirus 310 clujeni, conform bilanțului COVID-19 postat miercuri de Ministerul Sănătății.

Județul Cluj se situează pe locul doi pe țară după București, unde au fost înregistrate 759 de noi îmbolnăviri, iar pe locul trei, se află este Timiș, cu 245 de cazuri.

 

CITEȘTE ȘI:

Peste 400 de clujeni au fost amendaţi într-o zi pentru nerespectarea Ordonanţei Militare nr.3

Măsuri DRACONICE anunţate de M.A.I: Plimbările în grup de peste 3 persoane INTERZISE, mall-uri închise

Ultimele Stiri
abonare newsletter