Actualitate

Vremea rea nu pleacă din Cluj! COD GALBEN de ninsori în zona de munte a județului, de mâine dimineață

Meteorologii ANM au emis sâmbătă, 2 aprilie, o avertizare de cod galben de ninsori însemnate cantitativ la munte, în mai multe județe din România, inclusiv Cluj.

Vremea rea nu pleacă din Cluj! COD GALBEN de ninsori în zona de munte a județului Cluj de mâine dimineață/ Sursă foto: Emil Boc - Facebook Vremea rea nu pleacă din Cluj! COD GALBEN de ninsori în zona de munte a județului Cluj de mâine dimineață/ Sursă foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Vremea rămâne în continuarea rea în zona de munte din județul Cluj. ANM a emis sâmbătă o avertizare de cod galben de ninsori însemnate cantitativ la munte, în mai multe județe din România, inclusiv Cluj.

 


Codul galben va intra în vigoare duminică, 3 aprilie, la ora 03:00 și va fi valabil până luni la ora 03:00.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Potrivit meteorologilor, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.


Sursă foto: site-ul Administrației Naționale de Meteorologie

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteo de precipitații mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică pentru toată țara.

Informarea meteorologică a intrat în vigoare sâmbătă la ora 10:00 și este valabilă până luni, 4 aprilie, la ora 03:00.


În jumătatea nordică a țării și la munte vor fi precipitații, pe arii restrânse moderate cantitativ. În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (2 aprilie), iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (2/3 aprilie) se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi și la altitudini mai mici.

În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă (2 aprilie) instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Vântul va avea intensificări sâmbătă (2 aprilie) în sud, iar duminică (3 aprilie) în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în zona montană înaltă.

Vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est.

 

CITEȘTE ȘI:

Prognoză meteo. Weekend cu PLOI la Cluj. Temperaturile scad simțitor

Județul Cluj, sub COD GALBEN de inundații. Hidrologii avertizează că se pot depăși cotele de apărare

abonare newsletter