Actualitate

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj aniversează 90 de ani de la primul zbor și anunță noi destinații pentru o vacanță de neuitat

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește vineri, 1 aprilie, 90 de ani de la primul zbor civil. De asemenea, reprezentanții aeroportului anunță o serie nouă de destinații pentru această vară.

Aeroportul Internațional „Avram Iancu”Cluj aniversează 90 de ani de la primul zbor și anunță noi destinații pentru o vacanță de neuitat/ Sursă foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

 

 


La ceas aniversar, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj celebrează astăzi 90 de ani de la inaugurarea primului zbor civil şi anunţă debutul zborurilor directe spre Atena, începând din sezonul de vară 2022.

 


Aeroportul Internaţional Atena, cunoscut şi sub numele de Elefthérios Venizélos este situat la aproximativ 25 km de centrul Atenei, fiind cel mai tranzitat aeroport din Grecia, cu peste 25 milioane de pasageri anual. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Legătura aeriană care se stabileşte de pe principalul aeroport regional al României cu unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene ale lumii, va aduce mai multe posibilități de conectivitate pasagerilor spre întreaga lume.


Zboruri directe spre capitala Greciei, de două ori pe săptămână

Zborurile spre capitala Greciei vor fi operate cu 2 frecvenţe săptămânale, în zilele de joi și sâmbătă de către compania aeriană Aegean Airlines.

Zborurile vor începe în 23 iunie și vor dura până în 29 octombrie. Zborul spre Atena va pleca în fiecare joi și sâmbătă de la ora 07:35 din Cluj-Napoca, iar zborul retur este programat tot în zilele de joi și sâmbătă cu plecare la ora 05:00 din Atena.


În ultima săptămână s-au reluat de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj destinațiile operate de către compania aeriană Wizz Air spre Nurnberg, Veneţia-Treviso, Berlin Brandenburg, Larnaca, Bari, Koln, Alicante, Billund, Tel-Aviv și spre Varșovia cu compania aeriană Lot Polish Airlines începând din 3 aprilie 2022

Odată cu inaugurarea unor noi rute de către compania aeriană Wizz Air spre: Napoli (din 3 August 2022), Corfu (din 2 August 2022) și Torino (3 august 2022), aceasta anunță și poziționarea celei de-a 7-a aeronave pentru baza sa din Cluj-Napoca.

Altă noutate vine din partea companiei aeriene HiSky care va începe operarea zborurilor spre capitala României, București, începând din 9 mai 2022, cu câte 2 frecvențe pe zi de luni până vineri.

„Suntem convinși că noua destinație se va bucura de aprecierea pasagerilor clujeni și a celor din întreaga regiune deservită de aeroport. Ne dorim să asigurăm diversitate alternativelor de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condițiile actuale. Este evident faptul că eforturile constante depuse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj de creştere a conectivităţii regiunii, continuă să se bazeze pe profesionalism, viziune și excelență în dezvoltarea celui mai mare aeroport regional din România”, a transmis Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

 „Atena este unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din regiune și este o opțiune eficientă și rapidă pentru pasagerii care vor să ajungă în destinații din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Apreciem reluarea conectivității cu Atena, iar faptul că o nouă companie aeriană a decis deschiderea acestei rute operate anterior de pe Aeroportul Internațional Cluj în anul 2019, reprezintă un nou vot de încredere cu privire la potențialul de trafic existent în aria de acoperire”, a declarat David Ciceo,  Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj. 

Zborurile sunt deja disponibile spre vânzare, iar mai multe detalii privind acestea se pot găsi accesând: https://ro.aegeanair.com/https://wizzair.com și https://hisky.aero/

 

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj devine capitala aviaţiei europene!

Zboruri spre trei destinații de vacanță râvnite, de pe Aeroportul Cluj

Scăpăm de înghesuiala din aeroport. Se extinde terminalul de plecări de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter