Actualitate

Dosar PENAL pentru cel care a provocat un incendiu în zona Făget. Emil Boc: „Toleranță ZERO”

Un incendiu de vegetație din zona străzii Sf. Ioan s-a extins la liziera pădurii Făget, joi. Cel care a pornit incendiul a fost prins ulterior și s-a deschis un dosar penal.

Dosar PENAL pentru cel care a provocat un incendiu în zona Făget. Emil Boc: „Toleranță ZERO”/ Sursă foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Emil Boc a spus că are „toleranță zero” pentru cei care provoacă incendii de vegetație, anunțând că făptașul pentru incendiul de joi din zona Făget a fost identificat:

 


„Toleranță Zero față de cei care provoacă incendii de vegetație: Dosar penal pentru cel care a provocat azi un incendiu de vegetație in zona Făget. Poliția locală a identificat făptuitorul și l-a predat Poliției Municipiului Cluj-Napoca.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În cursul zilei de astăzi, 24 martie 2022, ora 16:00, s-a declanșat un incendiu în zona străzii Sf. Ioan, în apropiere de fostul poligon militar. Din cauza  vântului puternic, focul s-a extins pe o arie întinsă, ajungând până la liziera pădurii Făget.


Doi polițiști locali au ajuns primii la fața locului și au urmat procedurile regulamentare de alertare a ISU Cluj. Ulterior, persoana responsabilă pentru declanșarea incendiului a fost identificată”, a spus Emil Boc.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru această faptă:


„Având în vedere că incendiul a afectat și rezervația Natura 2000, persoana in cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, Secția 4 Poliție, pentru dispunerea sancțiunilor și măsurilor legale”, a adăugat primarul.

CITEȘTE ȘI:

Vizibilitatea pe Centura Apahida-Vâlcele, redusă! Incendiu de vegetație imens, extins până la drum

Peste 50 de incendii de vegetație în Cluj, în doar trei zile. Zile „de foc” pentru pompieri

abonare newsletter