Actualitate

Laureaţii concursului „Gheorghe Dima”

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/14_ziua/ueno-seiya.jpg" border="0" alt="Ueno Seiya - Premiul întâi la secţiunea flaut a Concursului de interpretare " style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vineri a avut loc finala celei de a 13-a ediţii a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală „Gheorghe Dima”, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Cluj-Napoca.</p> <p>Academia de Muzică din Cluj-Napoca a readus în peisajul muzical, după o pauză de 13 ani, un concurs de impact major, în care s-au înscris peste 130 de concurenţi din toată lumea. Vineri, la Casa de Cultură a Studenţilor a avut loc Gala Laureaţilor Concursului Internaţional „Gheorghe Dima”.</p> <p>Premiul întâi la secţiunea flaut a fost câştigat de japonezul Ueno Seiya (foto), care a fost recompensat cu un flaut „Cantabile”, precum şi posibilitatea de a concerta în data de 1 decembrie 2011 alături de Orchestra Filarmonicii din Sibiu. Premiul doi i-a revenit irlandezei Kelly Fiona, care a primit un flaut “Trevor James” Virtuoso, un cap de flaut “Sankyo” şi posibilitatea de a concerta alături de Orchestra Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare în stagiunea 2011-2012. Bronzul la această secţiune i-a revenit muzicantei Szabó Vanda din Ungaria, care a câştigat un flaut Tomasi.</p>

La secţiunea clarinet nu s-a acordat premiul I, în timp ce premiul doi a fost câştigat de Umehara Kie, din Japonia, care a primit un clarinet “RC Prestige”, un muştiuc de cristal, un voucher în valoare de 100 de euro şi posibilitatea de a concerta în calitate de solist alături de Filarmonica de stat “Transilvania” din Cluj Napoca în stagiunea de concerte 2011-2012. Tot premiul doi i-a fost acordat şi croatului Philipp Bruno, care a fost recompensat cu un clarinet model profesional “Virtuoso”, un muştiuc de cristal şi un voucher în valoare de 100 de Euro. Premiul III la această secţiune le-a revenit rusului Eletskiy Sergey, care a primit o cutie dublă de clarinet, şi ucrainianului Nemyrovsky Yury, care a primit un muştiuc de cristal şi un voucher în valoare de 100 de euro.

De asemenea, la ambele secţiuni au fost oferite mai multe premii speciale. Cele mai importante premii câştigate de concurenţii români au fost premiul oferit pentru cel mai bun tânăr clarinetist din concurs, în valoare de 150 euro, care i-a revenit lui Dorinel Puia, şi premiul pentru cea mai bună interpretare a piesei solo „Invocazioni” de Viorel Munteanu, în valoare de 190 de euro, care a fost câştigat de Daniel Paicu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter