Actualitate

Traian Băsescu pierde o serie de beneficii, după ce a fost declarat colaborator al Securității

Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securității și va pierde astfel o serie de beneficii pentru tot restul vieții.

Traian Băsescu, într-o vizită la Cluj alături de Partidul Mișcarea Populară Traian Băsescu, într-o vizită la Cluj alături de Partidul Mișcarea Populară

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Băsescu a fost președintele României în perioada 2004 - 2014 și avea dreptul pentru tot restul vieții la locuinţă de protocol, gratuită; consilier şi secretar; venit lunar de 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu; pază şi protecţie permanentă de la SPP, autoturism permanent de la SPP, conform Conform Legii nr. 406/2001. 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Conform judecătorului Dănileț,  Traian Băsescu nu se va mai putea bucura de beneficiile acordate în baza Legii nr. 406/2001.

Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

CITEȘTE ȘI:

Fostul președinte al României, declarat colaborator al Securității. Traian Băsescu: „Voi face demersurile legale la CEDO”

Traian Băsescu a COLABORAT cu Securitatea!

Ultimele Stiri
abonare newsletter