Actualitate

ATENȚIE de unde cumpărați animale de companie! Vânzător ILEGAL de păsări sălbatice, prins și urmărit penal, la Cluj. VIDEO

Mai multe cuști metalice, în care se aflau peste 20 de exemplare de păsări sălbatice, au fost descoperite de polițiștii clujeni în locuința unui bărbat din comuna Panticeu, județul Cluj. Bărbatul vindea păsările pe site-urile destinate anunțurilor.

ATENȚIE de unde cumpărați animale de companie! Vânzător ILEGAL de păsări sălbatice, prins și urmărit penal, la Cluj. VIDEO

 

 


Un bărbat de 55 de ani din comuna Panticeu, județul Cluj, s-a ales cu dosar penal, după ce a capturat peste 20 de păsări pe care mai apoi le vindea pe site-urile destinate anunțurilor.

 


Reprezentantii unui ONG s-au dat drept cumpărători și au înregistrat întreaga discuție cu bărbatul.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

„La data de 12 martie a.c., în baza unor informații de interes operativ, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj s-au deplasat pentru efectuarea de verificări la un imobil din comuna Panticeu, la locuința unui bărbat de 55 de ani.


Cu ocazia cercetărilor întreprinse, într-o anexă gospodărească, au fost identificate mai multe cuști metalice în care se aflau 28 de exemplare de păsări sălbatice, din primele verificări reieșind că acestea ar fi fost capturate în toamna anului 2021

Cu privire la aceste aspecte, au fost contactați reprezentanții Societății Ornitologice Române, exemplarele de păsări fiind eliberate în natură.


În cauză au fost demarate activități de verificare prin colaborarea cu organizațiile de profil, pentru a se determina cu exactitate speciile de apartenență, urmând ca în funcție de rezultatul acestora, cercetările să fie continuate în conformitate cu OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

VIDEO: Doi bărbați, suspecți de braconaj, au fost prinși în flagrant de poliţiştii clujeni

Ultimele Stiri
abonare newsletter