Actualitate

Răspunsuri la cele mai frecvente 4 întrebări despre SEO (P)

Întrebări frecvente despre optimizarea SEO.

Sursa foto: Canva Sursa foto: Canva

Un antreprenor de succes știe că marketing-ul online înseamnă mai mult decât simpla promovare a unei afaceri pe internet. Știe că strategia generală de marketing online cuprinde o serie de componente, care toate au rolul de a-i aduce rezultatele dorite. 

În acest articol, ne vom focusa atenția asupra uneia dintre aceste componente ale marketing-ului online și anume conceptului de optimizare SEO. Suntem convinși că nu este prima dată când auzi de SEO, însă în cazul în care încă ai întrebări cu privire la acest tip de optimizare, este posibil să-ți găsești răspunsurile în cele ce urmează. 


Ce înseamnă optimizare SEO și ce poate face pentru afacerea ta? 

Acronimul SEO vine de la Search Engine Optimization, ceea ce înseamnă optimizare pentru motoarele de căutare. Definiția conceptului de optimizare SEO sună cam așa: toate măsurile, tehnicile și strategiile implementate pe și pentru un website cu scopul îmbunătățirii poziției acestuia pe motoarele de căutare, pentru anumite cuvinte-cheie - totul în funcție de criteriile stabilite de Google. 


Practic, această strategie are scopul de a aduce mai mult trafic organic pe website-ul afacerii tale, implicit mai multe lead-uri și mai multe vânzări. Dacă afacerea ta se află în topul căutărilor de pe Google, potențialii tăi clienți te vor găsi exact în momentul în care are nevoie de serviciile și de produsele tale. Astfel, vei ajunge afacerea potrivită, la momentul potrivit, fără a fi nevoie să asaltezi cu reclame.

În cât timp va crește poziția website-ului meu pe motoarele de căutare?


Orice profesionist în servicii SEO Cluj îți va spune că acesta este o strategie pe termen lung și că vei fi nevoit să ai răbdare. 

Primele săptămâni sau chiar luni vor fi dedicate modificărilor care vor trebui făcute pe website-ul tău, cu scopul optimizării. De regulă primele rezultate apar între primele 3 - 9 luni, în funcție de complexitatea site-ului tău și de volumul de muncă pe care îl necesită. 


În cât timp va crește traficul pe website-ul meu? 

Traficul va veni drept consecință a creșterii poziției site-ului. Pe măsură ce website-ul va urca în lista rezultatelor de căutare, vei începe să vezi treptat și o creștere a numărului de vizitatori pe site. Nu uita că vorbim de un maraton de cursă lungă, deci nu te simți descurajat dacă nu vei rezultatele instantaneu. 


Indiferent că ai o afacere în Cluj, în București sau în oricare oraș din țară, apelând la servicii SEO de calitate, poți fi sigur că afacerea ta este pe mâini bune și că vei obține rezultatele dorite.

Care e costul pentru servicii SEO din Cluj?

Investiția în servicii SEO diferă în funcție de complexitatea website-ului, de piața pe care concurezi, de obiectivele pe care dorești să le atingi etc. Acest aspect se aplică afacerilor din toate orașele, atât din Cluj, cât și din Timișoara, Oradea ș.a.m.d.

Sperăm că după acest articol, termenul de optimizare SEO îți este mult mai clar și că vei apela la astfel de servicii pentru creșterea afacerii tale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter