Actualitate

Studenta criminală care a ucis şi tranşat un bărbat într-un cămin studențesc ar putea fi eliberată din închisoare de la Gherla

Carmen Bejan, studenta de la Facultatea de Medicină din Timişoara care a ucis şi a tranşat un bărbat împreună cu iubitul său într-un cămin studenţesc, în anul 2009, a fost propusă pentru eliberarea condiţionată din Penitenciarul Gherla.

Studenta criminală care a ucis şi tranşat un bărbat în 2009 ar putea fi eliberată din închisoare. Sentința nu este definitivă Studenta criminală care a ucis şi tranşat un bărbat în 2009 ar putea fi eliberată din închisoare. Sentința nu este definitivă

 

 


Carmen Bejan, împreună cu iubitul ei, ambii studenți la medicină, au ucis cu sânge rece un bărbat și au tranșat cadavrul în 2009. Tânăra a fost condamnată la 19 ani și opt luni de închisoare.

 


Judecătoria Gherla a decis luni, 14 martie, eliberarea condiţionată a tinerei, dar sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Eliberarea condiționată vine ca urmare a propunerii înaintate de Comisia de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Gherla, acolo unde se afla încarcerată Carmen Șatran, fosta Bejan, pentru crima petrecută în anul 2009.


„Soluţia pe scurt: Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Şatran Carmen condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe dată rămânerii definitive a sentinţei. 2. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care, suma de 313 lei reprezentând onorar pentru avocatul din oficiu, avocat Mureşan Năsălean Flavia se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022”, a decis Judecătoria Gherla, potrivit portalului instanţelor.

Crima, petrecută în camera căminului studențesc

În august 2009, Carmen Bejan și Sergiu Florea s-au aflat în căminul studențesc pentru sesiunea de restanțe, fiind studenți la medicină în anul întâi. Cei doi formau un cuplu, dar au decis ca pentru a face rost de bani să-și plătească restanțele, tânăra să întrețină relații sexuale în schimbul banilor cu Trifu Schroth, un bărbat bogat din Timișoara.


Carmen Bejan s-a întâlnit în camera din cămin cu Trifu Schroth, însă între cei doi au apărut neînțelegeri, bărbatul fiind bătut și înjunghiat de cei doi iubiți. Aceștia au decis să tranșeze cadavrul bărbatului și să îl pună într-o valiză, care urma să ajungă în mașina acestora, pe care plănuiau să o incendieze ulterior cu tot cu geamantan.

Studenții au ajuns pe mâna polițiștilor

Urmele de sânge lăsate pe holul căminului studențesc au fost observate de portar, care a alertat poliția.

Carmen Bejan s-a predat a doua zi, iar Sergiu Florea s-a ascuns într-un apartament. La sosirea polițiștilor, acesta a încercat să se sinucidă tâindu-și venele, însă a fost salvat de medici.

În cadrul procesului, cei doi studenți au dat vina unul pe celălalt, iar în cartea publicată din închisoare, Sergiu Florea a povestit cum iubita sa de la acea vreme l-a înjunghiat în 2009 pe bărbat.

 

CITEȘTE ȘI:

Studenta criminală rămâne la închisoare. Judecătorii clujeni nu vor să o elibereze. Crima din camera de cămin care a îngrozit o țară întreagă

abonare newsletter