Actualitate

Studenta criminală rămâne la închisoare. Judecătorii clujeni nu vor să o elibereze. Crima din camera de cămin care a îngrozit o țară întreagă

Carmen Bejan, împreună cu iubitul ei, ambii studenți la medicină, au ucis cu sânge rece un bărbat și au tranșat cadavrul. Crima s-a petrecut în 2009, iar tânăra a fost condamnată la 19 ani și opt luni de închisoare.

Studenta de la medicină care a ucis și tranșat un bărbat rămâne în închisoare. Foto: Adevărul

Fapta s-a petrecut în căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, în august 2009. Tribunalul Cluj a decis menţinerea în închisoare a lui Carmen Şatran (fostă Bejan), eliberarea condiţionată a condamnatei putând fi reanalizată după data de 2 martie 2022. Sentinţa este definitivă.

În primă instanţă, Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran şi a dispus reanalizarea cererii în septembrie 2022, ulterior, Tribunalul Cluj dispunând menținerea inculpatei în închisoare, cu reducerea termenului în care eliberarea condiţionată a condamnatei poate fi rediscutată.


Crima, petrecută în camera căminului studențesc

În august 2009, Carmen Bejan și Sergiu Florea s-au aflat în căminul studențesc pentru sesiunea de restanțe, fiind studenți la medicină în anul întâi. Cei doi formau un cuplu, dar au decis ca pentru a face rost de bani să-și plătească restanțele, tânăra să întrețină relații sexuale în schimbul banilor cu Trifu Schroth, un bărbat bogat din Timișoara.

Carmen Bejan s-a întâlnit în camera din cămin cu Trifu Schroth, însă între cei doi au apărut neînțelegeri, bărbatul fiind bătut și înjunghiat de cei doi iubiți. Aceștia au decis să tranșeze cadavrul bărbatului și să îl pună într-o valiză, care urma să ajungă în mașina acestora, pe care plănuiau să o incendieze ulterior cu tot cu geamantan.


Studenții au ajuns pe mâna poliției

Urmele de sânge lăsate pe holul căminului au fost observate de portar, care a alertat poliția.

Carmen Bejan s-a predat a doua zi, iar Sergiu Florea s-a ascuns într-un apartament. La sosirea polițiștilor, acesta a încercat să se sinucidă tâindu-și venele, însă a fost salvat de medici.


În cadrul procesului, cei doi studenți au dat vina unul pe celălalt, iar în cartea publicată din închisoare, Sergiu Florea a povestit cum iubita sa de la acea vreme l-a înjunghiat în 2009 pe bărbat.

CITEȘTE ȘI:

Urmărire ca în filme și focuri de armă în Cluj. Un șofer beat a fugit de poliție și a rănit un agent

Ultimele Stiri
abonare newsletter