Actualitate

Protecția consumatorului vrea să confiscarea veniturilor realizate de benzinării în urma comercializării cu preţuri artificial mărite

Benzinăriile care au mărit artifical prețul carburanților ar putea fi sancționate dur de autorități, inclusiv prin confiscarea veniturilor.

Protecția consumatorului vrea să confisce veniturile realizate de  benzinării în urma comercializării cu preţuri artificial mărite Protecția consumatorului vrea să confisce veniturile realizate de benzinării în urma comercializării cu preţuri artificial mărite

 

Autorităţile au în vedere confiscarea veniturilor realizate de benzinării în urma comercializării cu preţuri artificial mărite şi aplicarea de sancţiuni cuprinse între 2.000 şi 100.000 de lei, a anunţat joi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

„Luăm în calcul sancţionarea pentru o practică incorectă comercială şi emitere de decizie pentru fiecare dintre aceştia (benzinari, n.r.). Analizăm dacă unii dintre comercianţi au majorat preţurile doar pentru că au făcut-o şi ceilalţi. În opinia mea profană am putea vorbi despre o structură sau o iniţiativă de tip cartelar, pentru că nu există nicio justificare dacă vecinul a majorat preţul să o faci şi tu numai în încercarea de a o obţine un profit suplimentar. Dacă acest lucru se va confirma luăm în calcul, împreună cu colegii de la ANAF, confiscarea veniturilor realizate în urma comercializării cu preţuri artificial mărite şi trimiterea acestora către bugetul de stat. Cred că această sancţiune complementară este mai dură decât aceea de a aplica o sancţiune cuprinsă între 2.000 şi 100.000 de lei, pe care cu siguranţă, dacă vom consta abateri, o vom aplica, la absolut toate punctele controlate”, afirmat Constantinescu, la finalul unui control efectuat la una dintre benzinăriile vizate.


ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat investigaţii pe piaţa carburanţilor pentru a verifica motivul pentru care tarifele la motorină şi benzină au crescut în doar câteva ore pe parcursul zilei de miercuri, 9 martie.

Joi dimineaţa, în Bucureşti, carburanţii se comercializau cu preţuri cuprinse între 7,43 şi 9,59 lei în Capitală, după ce miercuri seara benzinăriile au fost asaltate de şoferi, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru din această noapte, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.
 

CITEȘTE ȘI:

Au început controalele la benzinării. ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei fac verificări. Ciucă: „Nu voi permite nimănui să profite”

Motorina și benzina se vor scumpi în 2022. Guvernul majorează acciza la carburanți

Ultimele Stiri
abonare newsletter