Actualitate

Weekend de mobilizare în Florești, pentru sprijinul ucrainenilor: „Nu ne dorim ca acest conflict să mai continue”. FOTO

Locuitorii și autoritățile din Florești s-au mobilizat în acest sfârșit de săptămână în mai multe acțiuni de sprijinire a ucrainenilor. Au fost trimise alimente din comună și au fost puse locuri de cazare la dispoziția refugiaților aflați în nevoie.

Tone de alimente, trimise de la Florești spre ucrainenii aflați în nevoie. Tone de alimente, trimise de la Florești spre ucrainenii aflați în nevoie.

 

 


Astfel, au fost livrate colete cu produse alimentare sau nealimentare de mai multe ori în această săptămână, în functie de cererile primite si de necesități.

 


De asemenea, au fost livrate produse și familiilor de ucraineni cazate pe raza comunei sau în apropiere.

„Le mulțumesc pentru implicare partenerilor noștri și locuitorilor Floreștiului. Le mulțumesc pentru seriozitatea și implicarea de care dau dovadă și modul exemplar în care au înțeles să își ofere ajutorul”, a transmis Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Conform edilului, un camion de 7,5 tone, cu bunuri de primă necesitate, alimente și produse de igienă, a pornit de la Florești pentru copiii și adulții găzduiți de autorități și de către mănăstiri în zona Sighet.


Totodată, din partea locuitorilor din Florești, au pornit spre zona de graniță cinci autoutilitare cu produsele donate de floreșteni, către asociații de caritate care oferă o masă caldă refugiaților cazați în Parohia Botiz, sau direcționate în funcție de nevoi de către Primăria Sighet.

„Nu ne dorim ca acest conflict să mai continue. Îmi doresc ca familiile pe care le-am cunoscut și cărora le-am aflat poveștile de viață să nu se mai simtă dezrădăcinați, nici deznădăjduiți. Îmi doresc să își regăsească speranța că se vor întoarce acasă sau dacă nu mai e posibil, că își vor găsi un rost sub alte zări”, a mai spus Bogdan Pivariu.

CITEȘTE ȘI:

Imaginile neputinței. Mame din Ucraina care se ascund cu nou-nascuții de bombardamente. VIDEO

Verificări pe șantierele din Florești. Pivariu: „Educația, disciplina și respectul trebuie să fie reciproce”

abonare newsletter