Actualitate

Doi clujeni, arestați pentru trafic internațional de droguri. Au fost prinși cu 8 kg de cannabis

Doi clujeni au fost arestați preventiv pentru introducere de droguri de risc în țară vși trafic de droguri. Cei doi au fost prinși în flagrant când ridicau un colet cu 8 kilograme de cannabis.

Doi clujeni, arestați pentru trafic internațional de droguri. Aveau cannabis de 400.000 de lei Doi clujeni, arestați pentru trafic internațional de droguri. Aveau cannabis de 400.000 de lei

 

 


Două persoane din judeţul Cluj au fost arestate preventiv de Tribunalul Alba pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, acestea fiind prinse în flagrant în timp ce ridicau de la o firmă de curierat un colet cu 8 kilograme de cannabis, în valoare de aproximativ 400.000 de lei, provenit din Spania.

 


„Din primele cercetări a rezultat că două persoane, din judeţul Cluj, ar fi ridicat, de la o firmă de curierat, un colet conţinând 8 kilograme de droguri, din categoria celor de risc (cannabis), provenit din Spania, cel mai probabil cu scopul de a le valorifica”, precizează comunicatul IPJ Alba.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Potrivit DIICOT, cantitatea de 8 kilograme de cannabis are o valoare de aproximativ 400.000 de lei.


În cauză au fost efectuate, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor DIICOT, şi două percheziţii domiciliare. Întreaga cantitate de droguri a fost ridicată de către poliţişti, iar cele două persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, sesizat de procurori, a admis propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Timişoara.

CITEȘTE ȘI:

10 persoane au fost reținute după mai multe percheziții la traficanții de droguri din Dej și Gherla

Consumatori de droguri din Cluj-Napoca, prinși și sancționați de jandarmi de Crăciun

abonare newsletter