Actualitate

Consumatori de droguri din Cluj-Napoca, prinși și sancționați de jandarmi de Crăciun

De Crăciun, mai mulți consumatorii de droguri din Cluj-Napoca au fost prinși și sancționați de jandarmi.

Consumatorii de droguri din Cluj-Napoca, prinși și sancționați de jandarmi de Crăciun Consumatorii de droguri din Cluj-Napoca, prinși și sancționați de jandarmi de Crăciun

 

 


Sute de jandarmi au fost pe teren în perioada Crăciunului.

 


În total au fost aplicate 7 amenzi cu valoare de 1400 lei.

„În perioada Crăciunului, peste 200 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au fost prezenţi în zonele aglomerate şi cunoscute cu risc criminogen, pentru a se asigura că cetăţenii vor avea sărbători în siguranţă.


Pe timpul misiunilor desfăşurate, jandarmii au aplicat un număr de 7 sancţiuni, în valoare totală de 1400 lei şi au constatat două infracţiuni. Faptele antisociale au fost constatate pentru abateri la prevederile Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice a Legii 349/2002 privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun şi a Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor, au fost verificare un număr de 55 persoane carantinate, precum şi 39 persoane aflate în izolare.


În continuare, vor fi desfăşurate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sezonului rece, pe linia verificării respectării legislaţiei referitoare la regimul silvic, cinegetic, precum şi pentru comercializarea materialelor pirotehnice (petarde, artificii etc).

Recomandam cetăţenilor care participă la diverse evenimente să respecte măsurile de protecţie sanitară dispuse de autorităţi în contextul actualei pandemii, iar în cazul în care sunt martorii unor fapte antisociale să solicite sprijinul forţelor de ordine aflate în apropiere sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se arată într-un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Un clujean, amendat pentru nepurtarea măștii în Piața Unirii, a câștigat în instanță. „Nu era obișnuit” să o poarte pe stradă

Șofer RUPT DE BEAT în seara de Crăciun, pe drumurile Clujului. Ce alcoolemie avea bărbatul?

abonare newsletter