Actualitate

Clujenii, în stradă pentru a fi solidari cu Ucraina. Evenimentul are loc în Piața Unirii

Astăzi, de la ora 18.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca are loc un eveniment în semn de solidaritate față de Ucraina. Toți clujenii, așteptați să ia parte la o mișcare prin care își arată sprijinul față de cei afectați din Ucraina.

Acțiune de solidaritate față de Ucraina, în centrul Clujului. Acțiune de solidaritate față de Ucraina, în centrul Clujului.

 

 


Evenimentul este organizat de Asociația Art Mirror şi Peace Action Training and Research Institute of Romania (PATRIR).

 


Cei care participă trebuie să țină cont de faptul că măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS-CoV-2, stabilite la nivel național, vor trebui să fie respectate pe întregul parcurs al manifestației.

„Acesta este un moment în care implicarea noastră contează. Este important să-ți arăți solidaritatea, să-ți arăți sprijinul, să ajuți la donarea de resurse pentru cei strămutați și afectați de lupte. Oamenii vor avea nevoie de adăpost, hrană și sprijin emoțional și moral. O miscare civica transnațională împotriva agresiunii asupra unui stat suveran este una dintre obligațiile tututor în fața bombardamentelor asupra Ucrainei. Semnale importante de protest împotriva agresiunii regimului Putin și a eșecului de negociere a Acordurilor de la Minsk au fost date de cetățeni curajosi în Rusia și peste tot în lume, de la Budapesta la Washington. Hai să arătăm solidaritate din partea Clujului!”, searată în textul evenimentului distribuit pe rețelele de socializare.


Artiștii, invitați la eveniment

În cadrul evenimentului sunt așteptați și artiști și muzicieni, care „să-și folosească talentele pentru a crește gradul de conștientizare, a arăta solidaritate și sprijin, a fi o voce curajoasă pentru pace și a inspira acțiunile și angajamentul oamenilor pentru a opri războiul”.

„Trebuie să fim curajoși și să ne unim pentru a pune capăt războiului, să folosim toate canalele prin care să putem ajunge la soldații și forțele rusești pentru a refuza să lupte - există rapoarte ale soldaților aflați în prima linie care sunt deja supărați că au au fost trimiși în Ucraina să lupte împotriva civililor. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajunge la oamenii din Rusia pentru a delegitima acest război și a le sprijini acțiunile pentru a opri războiul”, mai transmit organizatorii.


Evenimentul poate fi găsit AICI.

CITEȘTE ȘI:

Acțiune de sprijin a ucrainienilor, în Florești. Se fac donații de alimente, produse de igienă și haine

Terapia Cluj a donat peste 18.000 de cutii cu medicamente pentru Ucraina: „Suntem onorați să putem contribui”. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter