Actualitate

Consilier local USR Cluj, despre invazia Rusiei în Ucraina: „Un război de ocupație cum nu credea nimeni că vom vedea în Europa secolului 21”

Consilierul local clujean USR Alexandra Oană a transmis că atacul Rusiei arată că tratatele internaționale, istoria și viețile oamenilor nu contează.

Explozii în mai multe locuri din Ucraina, începând de joi dimineața. Explozii în mai multe locuri din Ucraina, începând de joi dimineața.

 

 


Oană a atras atenția asupra analiștilor care, în ultimele săptămâni, au explicat că nu va exista o invazie a Ucrainei, că totul reprezintă doar o armă de negociere și că lucrurile nu se vor termina pe câmpul de luptă. 

 


„Bunicile și mamele din Ucraina pregătind zilele trecute etichete cu grupa sangvină pentru hainele copiilor știau mai bine cu cine au de-a face. Putin a autorizat azi noapte atacul împotriva Ucrainei și începând cu ora 5 sunt bombardate obiective din toate marile orașe, începând cu Odessa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și aeroportul din Kiev. Trupele rusești intră pe teritoriul ucrainean din trei direcții, Crimeea, Donbas și nord-est.

E o invazie pe scară largă a Ucrainei și un război de ocupație împotriva unui stat suveran cum nu credea nimeni că vom mai vedea în Europa secolului 21. Tratatele internaționale, istoria, viețile oamenilor nu contează. Contează doar ce vrea Putin”, a scris Alexandra Oană, joi dimineața, pe pagina sa de Facebook.


De asemenea, ea a îndemnat la un exercițiu de imaginație „pentru toți românii care în ultimii ani s-au lăsat otrăviți de propaganda rusească împotriva occidentului putred și imperialist: Cum ar fi fost să privim această nebunie din afara NATO și UE?”.

Rusia a atacat Ucraina joi dimineața

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării.


Liderul rus a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României-n.red), în care a declarat că „toate analizele arată că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”, anunțând o operațiune militară specială în Ucraina.

La scurt timp după declarația lui Putin, reporterii CNN, BBC și Reuters au raportat explozii în partea controlată de armata ucraineană din Donbas și în Harkov, iar presa ucraineană relata că au fost auzite explozii lângă Kiev. 

CITEȘTE ȘI:

Un avion ucrainean Suhoi 27 a aterizat în regim de URGENȚĂ la Bacău

Reacția lui Iohannis, după atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Condamn cu putere, în numele României, agresiunea militară a Rusiei”

abonare newsletter