Actualitate

Mai mulți polițiști, în vizorul ANI după ce nu și-au declarat veniturile provenite din jocurile de noroc

Mai mulți polițiști sunt în vizorul ANI, deoarece nu și-au declarat veniturile provenite din jocuri de noroc.

ANI a constant că mai mulți polițiști nu și-au declarat veniturile din jocurile de noroc ANI a constant că mai mulți polițiști nu și-au declarat veniturile din jocurile de noroc

 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat parchetele sau instanţele în cazul a şase foşti sau actuali poliţişti, unii dintre ei având funcţii de conducere în MAI, pentru averi nejustificate şi nedeclararea veniturilor obţinute din jocuri de noroc.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara, după ce au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 99.104 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Sorin Bărdan, poliţist în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) cu privire la săvârşirea de către Sorin Bărdan a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât acesta nu a menţionat deţinerea şi înstrăinarea mai multor autoturisme în declaraţiile de avere.

ANI a sesizat PICCJ şi în cazul lui Daniel Patrianu, şef serviciu la Direcţia Generală Afaceri Europene, Schengen şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, deoarece acesta nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 142.617 lei.

O sesizare la PIICJ a fost depusă şi pe numele lui Silviu Costinel Nicola, inspector de poliţie în cadrul IPJ Sibiu, acuzat că nu a declarat venituri încasate din jocuri de noroc în cuantum de 40.724 lei.

Un alt caz trimis la PICCJ este cel al unui agent şef de poliţie în cadrul Formaţiunii Rutiere a Poliţiei oraşului Pantelimon - IPJ Ilfov, Ion Eliodor Epure, care nu a declarat venituri realizate din jocuri de noroc, dobânzi, dividende şi salarii în cuantum de 35.604 lei. De asemenea, poliţistul de la Rutieră nu a menţionat în declaraţiile de interese calităţile şi funcţiile deţinute în cadrul a două societăţi comerciale.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Ion Bogdan, fost director în cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Centrul de Formare Iniţială şi Continuă, a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât acesta nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 13.211 lei.

ANI a trimis o sesizare la PICCJ şi în cazul lui Adrian Florişteanu, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, întrucât acesta nu a declarat venituri încasate din jocuri de noroc în cuantum de 3.160 lei.

CITEȘTE ȘI:

Incident șocant la vânătoare. Un politician a fost împușcat mortal după ce a fost confundat cu un fazan

VIDEO. Mai mulți șoferi și polițiști au împins un autobuz CTP, blocat din cauza ninsorii în Cluj-Napoca

abonare newsletter