Actualitate

Percheziții la Cluj, după ce un medic ar fi eliberat certificate COVID-19 false

13 percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață în Cluj, Satu Mare și Timiș, după ce un medic de familie ar fi eliberat certificate COVID-19 false.

Percheziții la Cluj, după ce un medic ar fi eliberat certificate COVID-19 false Percheziții la Cluj, după ce un medic ar fi eliberat certificate COVID-19 false

 

Polițiștii au indicii despre o posibilă rețea de „vaccinare la chiuvetă”, o metodă prin care se eliberează certificate COVID-19 persoanelor care nu sunt imunizate. Din primele date, 18 persoane se pare că au fost duse la audieri în acest caz.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Astăzi, 17 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, împreună cu poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Timiş, pun în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Satu Mare, Cluj şi Timiş, într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de fals informatic, fals intelectual, complicitate la fals informatic şi complicitate la fals intelectual privind vaccinarea împotriva COVID-19", se arată, joi, într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Medicul efectua „vaccinarea” în cabinetele sale medicale din localitatea Homorodu de Mijloc și municipiul Satu Mare. Se pare că medicul de familie ar fi eliberat certificate false de vaccinare împotriva COVID-19, în perioada 01.08.2021-15.11.2021.

CITEȘTE ȘI:

LISTA COMPLETĂ a centrelor de vaccinare anti-COVID-19 din județul Cluj care se ÎNCHID

Rata de vaccinare anti-COVID la populația adultă a ajuns la peste 50% în România

abonare newsletter