Actualitate

118 angajați MAI, cercetați într-un dosar de înșelăciune. Au decontat fictiv indemnizații de vacanță

Mai mulți angajați ai MAI (polițiști, jandarmi și pompieri) din Cluj sunt vizați într-o anchetă de înșelăciune. Aceștia ar fi decontat fictiv indemnizații de vacanță.

Mai mulți polițiști, jandarmi și pompieri din Cluj, într-o anchetă de înșelăciune. Au decontat fictiv indemnizații de vacanță Mai mulți polițiști, jandarmi și pompieri din Cluj, într-o anchetă de înșelăciune. Au decontat fictiv indemnizații de vacanță

 

UPDATE: Până în acest moment, Tribunalul Cluj a confirmat că este vorba de 118 persoane anchetate.


„În evidențele Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a fost identificată o cauză penală. Cu privire la starea de fapt, vă aducem la cunoștință că în cauză sunt cercetați în calitate de suspecți 118 angajați MAI și o societate comercială din domeniul turismului împreună cu angajații săi. Infracțiunile pentru care se fac cercetări sunt fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune atât în forma autoratului, cât și a complicității”, se arată într-o informare transmisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

O anchetă de proporții a fost deschisă la Cluj după ce mai mulți polițiști, jandarmi și pompieri ar fi decontat fictiv indemnizații de vacanță.


 

Potrivit anchetatorilor, angajații s-ar fi folosit în mod fals de indemnizații de vacanță timp de mai mulți ani, scrie digi24.ro.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


Angajații inspectoratelor de poliție, jandarmi și pompieri din județul Cluj ar fi decontat fictiv suma de 1.450 de lei pe care fiecare o primea anual pentru a merge în concediu.

Mai exact, persoanele în cauza și-au rugat prietenii care dețineau pensiuni sau alte unități de cazare să elibereze facturi false, chiar dacă nu erau cazate nici macar o noapte. Aceste facturi ar fi fost eliberate de către două agenții de turism fictive.


Ancheta este instrumentată de Parchetul Tribunalului Cluj, unde vor avea loc audieri, potrivit sursei citate. Și ANAF face verificări în dosarul pentru înșelăciune și uz de fals.

CITEȘTE ȘI:

Atenție la escroci! Polițiștii au prins un FALS medic estetician din Cluj-Napoca. Bărbatul, cunoscut în online

Polițist BEAT și DROGAT, a furat o mașină. Cum explică starea de euforie? A mâncat covrigi cu mac

Ultimele Stiri
abonare newsletter