Actualitate

NEVACCINAȚII au voie în supermarketurile din mall, începând de ASTĂZI. Starea de alertă a fost prelungită

Odată cu prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile, persoanele nevaccinate vor avea acces în supermarketurile din malluri fără a mai fi obligați să prezinte certificatul verde.

Liber în supermarketurile din malluri pentru nevaccinați. Liber în supermarketurile din malluri pentru nevaccinați.

 

 


Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), starea de alertă se prelungește în România începând de astăzi, 7 februarie, pentru încă 30 de zile.

 


O modificare la regulile în vigoare până în prezent este reprezentată de permiterea accesului în supermarketurile din centrele comerciale fără certificat verde.

„Se propune ca prin excepție (…), accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în noile prevederi.


Accesul în magazinele nealimentare din mall, interzis nevaccinaților

Accesul în magazinele nealimentare din cadrul mallurilor rămâne nepermis celor vaccinați, cu excepția situației în care aceștia se prezintă la centrele de vaccinare situate în centrele comerciale.

„Se propune ca activitatea cu publicul în centrele și parcurile comerciale, să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2. Se propune ca măsura să nu se aplice persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din centrele și parcurile comerciale” , se mai arată în hotărârea CNSU.

CITEȘTE ȘI:

Restricțiile din județul Cluj au fost PRELUNGITE. Ce măsuri intră în vigoare de mâine?

Scăpăm de restricțiile impuse de pandemia de COVID-19: „Mă aștept la ridicarea stării de alertă!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter