Actualitate

Prognoza meteo pentru ultima lună de iarnă. Început de primăvară cu ploi puține

Prima lună de primăvară va aduce maxime de 12-13 grade Celsius, dar ploile vor fi puține. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pe următoarele patru săptămâni, până în 7 martie.

Prognoza meteo pentru ultima lună de iarnă. Început de primăvară cu ploi puține Prognoza meteo pentru ultima lună de iarnă. Început de primăvară cu ploi puține

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor până în 7 martie.

 


Potrivit meteorologilor, valorile termice scad spre finalul lunii, dar acestea vor rămân în limitele normale intervalului. În zonele montane sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Săptămâna 07.02.2022-14.02.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării.


Regimul pluviometric va fi local excedentar în zonele montane, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

 


Săptămâna 14.02.2022-21.02.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în nord-estul țării, dar și ușor mai coborâte la munte.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

 

Săptămâna 21.02.2022-28.02.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în toate regiunile.

 

Săptămâna 28.02.2022-07.03.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în toată țara.

 

Cum va fi vremea la Cluj în următoarele zile?

Potrivit site-ului AccuWeather, începutul de săptămână vine cu precipitații în Cluj. Maxima zilei de luni, 7 februarie, anunțată la Cluj este de 6 grade Celsius, cerul fiind înnorat ăn proporție de 100%. Pe timpul nopții minima scade la -2 grad Celsius.

Marți, 8 februarie, vremea rămâne rece, iar meteorologii anunță o maximă de 4 grade Celsius. Vântul va sufla cu putere, fiind în vigoare o atenționare Cod Galben de vânt puternic. Rafalele de vânt vor atinge 57 km/h.

Miercuri Clujul scapă de atenționările de vreme rea, iar acest lucru se vede și în valorile termice. Maxima zilei de miercuri, 9 februarie, atinge 7 grade Celsius, iar rafalele de vânt vor scădea în intensitate.

 

CITEȘTE ȘI:

AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de VISCOL în zona de munte a județului Cluj din această noapte. De mâine dimineață, PORTOCALIU

Ultimele Stiri
abonare newsletter