Actualitate

AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de VISCOL în zona de munte a județului Cluj din această noapte. De mâine dimineață, PORTOCALIU

Vremea rea se întoarce în zona de munte din județul Cluj. Meteorologii au emis două coduri, unul galben și unul portocaliu pentru mai multe județe, inclusiv Cluj.

AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de VISCOL în zona de munte a județului Cluj din această noapte. De mâine dimineață, PORTOCALIU AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de VISCOL în zona de munte a județului Cluj din această noapte. De mâine dimineață, PORTOCALIU

 

 


Meteorologii au emis, duminică, mai multe avertizări cod galben şi cod portocaliu de ninsori şi viscol. 

 


Sunt vizate mai multe zone din ţară, până marţi seară, la ora 20.00. La munte, rafalele pot ajunge la 140 de kilometri la oră.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

COD GALBEN ȘI PORTOCALIU de viscol deosebit de PUTERNIC

Începând din această noapte, zona de munte din județul Cluj este sub avertizare cod galben de viscol și ninsori moderate cantitativ. Atenționarea este în vigoare în intervalul 7 februarie, ora 02:00- 7 februarie, ora 15:00.


În intervalul menționat, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Meteorologii au emis pe lângă codul galben și un cod portocaliu de viscol deosebit de puternic.


Codul portocaliu este valabil începând de mâine, de la ora 05:00, până la ora 10:00 și este vizată zona de munte din județul Cluj de peste cota 1700.

Fenomenele semnalate vor fi intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge 120 km la oră.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

Cod galben de VISCOL în zona montană din județul Cluj. Rafalele de vânt vor ajunge la 80 km/h

Pe lângă codul portocaliu de viscol, meteorologii au mai emis și cod galben care este valabil de luni 7 februarie, la ora 18:00, până marți, 08 februarie, la ora 20.

 În Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

abonare newsletter