Actualitate

COD GALBEN de ploi și lapoviță în județul Cluj. În zona de munte, la altitudini mari sunt așteptate ninsori

Meteorologii au emis duminică un Cod Galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ, valabil până luni pentru mai multe județe, inclusiv județul Cluj.

COD GALBEN de ploi și lapoviță în județul Cluj. În zona de munte, la altitudini mari sunt așteptate ninsori COD GALBEN de ploi și lapoviță în județul Cluj. În zona de munte, la altitudini mari sunt așteptate ninsori

 

 


Potrivit meteorologilor, în perioada 26 decembrie, ora 12:00 – 27 decembrie, ora 12:00 este în vigoare un Cod Galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ.

În intervalul menționat, în Banat, nord-vestul Olteniei și pe arii restrânse în Crișana și Transilvania va ploua însemnat cantitativ. În Carpații Occidentali și în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, la altitudini mai mici de 1600 m vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță care vor continua să determine topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile.


Cantitățile de precipitații vor depăși 20 … 25 l/mp.

Pe lângă CODUL GALBEN de ploi și ninsori însemnate cantitativ, meteorologii au emis o avertizare meteorologică de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.


Averizarea meteorologică este valabilă până marți, 28 decembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.


Vor fi perioade, îndeosebi pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada.

 

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN și COD PORTOCALIU de inundații pe râurile din Cluj. Hidrologii avertizează că se pot depăși cotele de apărare

abonare newsletter