Actualitate

Cod PORTOCALIU de ploi abundente în mai multe județe, inclusiv Cluj. Vezi cum va fi vremea de Anul Nou

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente pentru şase judeţe, inclusiv Cluj, valabilă până duminică după amiaza.

Cod PORTOCALIU de ploi abundente în mai multe județe, inclusiv Cluj. Vezi cum va fi vremea de Anul Nou Cod PORTOCALIU de ploi abundente în mai multe județe, inclusiv Cluj. Vezi cum va fi vremea de Anul Nou

 

 


Conform avertizării Cod portocaliu, până duminică la ora 12:00, în Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali vor fi precipitaţii abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea zăpezii, iar la altitudini de peste 1.800 m vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi 40-50 l/mp şi pe arii restrânse 70 l/mp.

Avertizarea vizează judeţele Hunedoara, Caraş-Severin şi, parţial, Alba, Cluj, Bihor şi Arad.

Totodată, meteorologii au emis o informare meteo conform căreia până marţi, 28 decembrie, ora 10:00, temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ în cea mai mare parte a ţării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.


Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) şi luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 60-70 km/h, spulberând zăpada.


Cum va fi vremea la Cluj?

Conform AccuWeather, sfârșitul de săptămână vine cu temperatura puțin mai ridicate și mulți nori. Duminică, 26 decembrie, maxima anunțată la Cluj este de 3 grade Celsius, cerul fiind noros. Șansele de ploaie sunt de 25%, iar norii vor acoperi cerul în proporție de 100%.

Noaptea va aduce însă rafale de vânt, iar minima va ajunge la 2 grade Celsius.


Luni, 27 decembrie, vremea se încălzește, maxima fiind de 5 grade Celsius, iar vântul va sufla cu 20 km/h. În această zi sunt anunțate perioade de ploaie și ninsoare.

Ziua de marți rămâne cu nori în Cluj, șansele de ploaie fiind de 25%, maxima zilei fiind de 5 grade Celsius. Noaptea, cerul rămâne acoperit de nori în proporție de 98%, iar mínima coboară la 2 grade.


Miercuri, 29 decembrie, cerul rămâne înnorat, iar noaptea vine cu ploi, șanșele de ploaie fiind de 60%.

Ziua de joi, 30 decembrie, vine cu vreme caldă în Cluj, maxima zilei fiind de 6 grade Celsius. Vântul va sufla cu 24 de km/h, șansele de ploaie fiind de 25%. Noaptea se așteaptă ploi cu descărcări electrice, probabilitatea de precipitații fiind de 55%.

Ultima zi din anul 2021 se anunță una caldă, maxima fiind de 7 grade.  Norii vor acoperi cerul în proporție de 100% și vântul va sufla cu 39 km/h. Noaptea se anunță o minimă de 4 grade Celsius, însă vântul rămâne la aceeași putere ca și pe timpul zilei, iar șansele de precipitații cresc la 63%.

 

CITEȘTE ȘI:

COD PORTOCALIU de inundații pe râurile din Cluj și alte 8 județe, valabil până luni

Ploaie înghețată în Cluj-Napoca! Cum să conduci în timpul fenomenului Freezing Rain

Ultimele Stiri
abonare newsletter