Actualitate

Dezastru pe strada Alverna din Cluj-Napoca, după ce a nins! Mașinile abia pot urca. VIDEO

Șoferii au fost luați prin surprindere de ninsoarea de aseară din Cluj-Napoca. Pe strada Alverna mașinile abia au putut urca.

Dezastru pe strada Alverna din Cluj-Napoca, după ce a nins! Mașinile abia pot urca. VIDEO Dezastru pe strada Alverna din Cluj-Napoca, după ce a nins! Mașinile abia pot urca. VIDEO

 

 


Un clujean a publicat imagini pe Info Trafic Cluj-Napoca în care se văd mașinile care „se chinuie” să urce panta de pe strada Alverna din Gheorgheni.

Deși zăpada nu a fost multă, drumurile au înghețat și au devenit alunecoase, iar șoferii trebuiau să se străduiască să urce pe drum.


Recomandări pentru sezonul rece

- Să vă echipați mașinile corespunzător sezonului rece, precum și în funcție de traseele pe care urmează să le parcurgeți, distanța și timpul fiind elemente importante de care trebuie să țineți cont.

- Evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare, folosiți cu precădere frâna de motor!


- Adaptaţi viteza permanent la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zăpadă sau gheaţă)!

- Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!


Nu uitați că distanța necesară pentru frânare în cazul în care anvelopa nu este corespunzătoare este simțitor mai mare, iar siguranța, pe cale de consecință, atât a conducătorului cât și a celorlalți participanți la trafic, poate fi pusă în pericol!

CITEȘTE ȘI:

Recomandările Poliției din Cluj pentru șoferi, în sezonul rece! Sancțiuni grave pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Ultimele Stiri
abonare newsletter