Actualitate

Istoriile unui vehement - Ipocrația. Irinel Columbeanu promite ”acces la date și informații sensibile”(P)

Irinel Columbeanu este una dintre cele mai cunoscute și controversate persoane publice din România.

Este un om care a construit un imperiu și a gustat din plin căderea, ajungând să piardă toată averea în numai câțiva ani, însă nu s-a descurajat și renaște asemenea păsării Phoenix, punându-și amprenta și în literatura postmodernistă. 

Istoriile unui vehement – Ipocratia de Irinel Columbeanu este un volum în care omul de afaceri oferă o radiografie asupra ultimilor 64 de ani. Trilogia ”Istoriile unui vehement” îmbină aspecte ale derulării vieții afaceristului de-a lungul vieții sale, începând din anul 1957 și până în prezent. 


Omul de afaceri spune despre trilogia ”Istoriile unui vehement” că va oferi ”acces la date și informații sensibile”, iar primul volum se încheie chiar cu povestea de iubire trăită alături de frumoasa rusoaică Anna Lesko.

Rezumat Istoriile unui vehement - Ipocrația de Irinel Columbeanu


Trilogia semnată de Irinel Columbeanu marchează un punct de cotitură în experiența literară oferită cititorilor de carte clasică tiparită. 

Istoriile unui vehement - Ipocrația de Irinel Columbeanu oferă cititorilor posibilitatea de a accesa și materiale multimedia, pe masură ce o citesc.


Trilogia ”Istoriile unui vehement” îmbracă aspecte ale derulării vieții personajului principal, între anii 1957 și 2021. Povestirea începe să urmărească personajul principal de la locul nașterii (Ploiești, 1957) la București și, în continuare, prin școlile absolvite și alte întâmplări conexe. Relatarea evenimentelor este realizată de vocea interioară a acestuia.

Personajele intersectate sunt descrise, analizate și cântărite metodic de el însuși. Povestirea este puternic ancorată în desfășurarea autentică a evenimentelor. 


Primul volum al trilogiei vorbește despre ipocrizie, pe care autorul o constată la toți cei din jur, mai ales dacă vorbim de perioada comunistă. Acest fenomen, ipocrizia, este și cel care a dat naștere titlului primului volum: ”Ipocrația”.

Un alt moment important despre care Irinel Columbeanu alege să vorbească în primul volum al trilogiei sale este ”revoluția”, cu încununarea ipocrației atunci sintetizată public în celebra replică scapată pe micul ecran: ”Mircea, fă-te că muncești!”. 


Omul de afaceri vorbește și despre momentul în care a început să facă din ce în ce mai mulți bani și despre prima cumpănă a vieții sale: un atac vascular cerebral. Primul volum se încheie cu el în convalescență la Paris.

Istoriile unui vehement - Ipocrația de Irinel Columbeanu oferă cititorilor posibilitatea unei călătorii mentale prin ultimii 64 de ani, traversând ultimele două sisteme economico-sociale apărute, cu urcușurile și coborâșurile autentic simțite și minuțios relatate, comentate și transmise. Cartea poate fi considerata un posibil bestseller postmodernist. Omul de afaceri promite că trilogia semnată de el nu este doar o radiografie a propriei vieți, ci că va oferi ”acces la date și informații sensibile”.

Intră pe Bookzone.ro și comandă cartea Istoriile unui vehement - Ipocrația de Irinel Columbeanu și descoperă poveștile nespuse ale unei generații, detalii savuroase si sincere despre succes și eșec gustate din plin. Omul de afaceri nu se zgârcește în detalii și redă cu fidelitate aspecte controversate din viața publică, profesională și privată. Volumul este o radiografie a unei societăți, dar și a unei vieți controversate, trăită alături de femei frumoase.

 

CITEȘTE ȘI:

Ștefan Vuza: „România stă pe o adevărată comoară!” Ce vrea să spună cel mai bogat om de afaceri din Cluj?

Mircea Cărtărescu - Premiul „Thomas Mann" pentru Literatură pe 2018: Am primit cu mare emoţie vestea

abonare newsletter