Actualitate

Vremea se încălzește în Transilvania pentru câteva zile. Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 6 - 19 decembrie, pentru Transilvania și zona de munte.

Vremea se încălzește în Transilvania, dar doar pentru câteva zile. Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni Vremea se încălzește în Transilvania, dar doar pentru câteva zile. Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

 

Potrivit meteorologilor, în Transilvania se vor înregistra variații semnificative de temperatură de la o zi la alta.


Vremea în Transilvania

În prima săptămână de prognoză se vor înregistra variații semnificative de temperatură de la o zi la alta. În primele zile se va răci semnificativ, astfel de la o medie regională de 6 grade în prima zi, se va ajunge la 0 grade pe 8 noiembrie, când și minimele termice vor scădea la o medie de -6...-5 grade. 

După această zi rece, vremea se va încălzi, iar pe parcursul zilelor de 10 și 11 decembrie, temperaturile maxime vor reveni la o medie de 6...7 grade, iar minimele vor tinde spre -1...0 grade. Pentru a doua jumătate a intervalului sunt estimate maxime în medie de 2...4 grade, iar minimele cu o tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, vor avea o medie de -4...-2 grade. Vor cădea precipitații moderate cantitativ, în primele zile ale intervalului, dar mai ales în ziua de 7 decembrie. Temporar se vor semnala precipitații și în intervalul 10 – 13 decembrie, iar până spre finalul celei de-a doua decade, probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.


Vremea la munte

Temperatura va fi în scădere treptată în primele zile, astfel că pe 8 decembrie vremea va fi rece pentru această dată, cu o medie pentru întreaga zonă montană de -4 grade și minime de -8...-6 grade. După această zi rece, se va reveni la o medie ușor pozitivă a temperaturilor maxime de 1...2 grade, ce se va menține până în 14 decembrie, iar până spre finalul celei de-a două decade va scădea spre -1...0 grade. 

O evoluție asemănătoare o vor avea și valorile termice minime, ce vor prezenta o medie de -4...-2 grade în perioada 10 – 14 decembrie, apoi vor scădea ușor până spre -6 grade. Vor cădea precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (6 și 7 decembrie). Local și temporar, se vor semnala precipitații și în perioada 9 – 13 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.


Reamintim că zona montană din județul Cluj este sub atenționare cod galben de ninsoare și vânt puternic până miercuri, 8 decembrie, ora 18:00.

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de ninsoare și vânt puternic, în zona montană din Cluj

abonare newsletter