Actualitate

COD GALBEN de ninsoare și vânt puternic, în zona montană din Cluj

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic și ninsoare în zona montană din județul Cluj.

COD GALBEN de ninsoare și vânt puternic, în zona montană din Cluj

 

Avertizarea cod galben este valabilă până pe 8 decembrie, la ora 18:00. 


În intervalul menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea.

Pe lângă codul galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, meteorologii au emis o informare meteorologică de precipații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și polei pentru întreaga zonă a țării. Informarea meteorologică este valabilă de luni, 6 decembrie, ora 22 până în 8 decembrie, la ora 18.


În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.


Începând din a doua parte a zilei de marți, 07 decembrie, vântul se va intensifica  în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Din dimineața zilei de miercuri, 08 decembrie, aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter