Actualitate

FOTO. Cum arată strada Dávid Ferenc, după modernizare

Strada Dávid Ferenc din centrul municipiului a fost modernizată, în cardul proiectului de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989.

 

 


Strada Dávid Ferenc a fost închisă circulației pe tronsonul cuprins între Bulevardul 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Sámuel în data de 16 martie, pentru lucrări de modernizare în cadrul proiectului de modernizare a bulevardului. De asemenea, stația de taximetre a fost desființată.

 


Rețelele edilitare au fost schimbate pe strada Dávid Ferenc, iar asfaltul a fost înlocuit cu plăci de piatră cum e cea folosită în centrul orașului, pe străzile Memorandumului sau Napoca, și piatră cubică.

Primăria Cluj-Napoca modernizează Bulevardul 21 Decembrie 1989 prin reabilitarea pistelor de biciclete, modernizarea zonelor pietonale extinse, amenajarea unui nou sistem de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, amplasarea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și instalarea senzorilor de măsurare a traficului.


Cele 4 tronsoane supuse procesului de modernizare alcătuiesc B-dul 21 Decembrie 1989 (între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/ strada Buftea) și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).

Lucrări între Biserica Sfântul Petru și Regionala CFR

Momentan, au loc lucrări la trotuare și partea carosabilă pe tronsoanele cuprinse între Biserica Sfântul Petru și Regionala CFR, după cum urmează:


- amenajarea de benzi dedicate transportului în comun și bicicletelor, pe ambele laturi de 4,5 m lățime;
- reducerea benzilor curente de la patru la trei;
- spațiul destinat traficului bicicliștilor va fi marcat în culoarea verde. În dreptul stațiilor acest marcaj se întrerupe, urmând ca bicicliștii să depășească mijloacele de transport în comun prin stânga;
-  după stația de transport în comun din dreptul Bisericii Reformate, spre vest, se propune a patra banda curentă pentru virajul pe str. Constanța;
- amplasarea de parcări pentru biciclete, locuri pentru repaos, locuri pentru amplasare terase;
- înlocuirea suprafețelor de calcare cu pavaje din plăci de piatra naturală;
- introducerea cablurilor aeriene în subteran;
- plantarea de arbori.

Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții este 15.04.2022. Condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute pot impune modificări.


Lucrări până primăvara viitoare

De luni, 15 martie, au fost demarate lucrările de modernizare pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, pe tronsonul cuprins între străzile Buftea și Paris (partea numerelor fără soț).

 Având în vedere faptul că lucrările au început la trotuar, circulația pietonilor este asigurată pe un culoar protejat ce se va realiza pe banda 1 de circulație (banda dedicată pentru transportul în comun). Astfel, transportul în comun circulă pe banda a 2-a de circulație, la venire spre centru.

Contractul are o valoare de 41,7 milioane de lei, fără TVA, iar termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție este 15 aprilie 2022.

CITEȘTE ȘI

Încep lucrările pe încă un tronson al Bulevardului 21 Decembrie 1989

 

 

 

abonare newsletter