Actualitate

Statele europene încep să impună vaccinarea obligatorie! Grecii și austriecii care nu se imunizează vor fi amendați

Austria și Grecia sunt primele două țări care au anunțat că vaccinarea este obligatorie, iar cei care refuză vor fi amendați.

Statele europene încep să impună vaccinarea obligatorie! Grecii și austriecii care nu se imunizează vor fi amendați Statele europene încep să impună vaccinarea obligatorie! Grecii și austriecii care nu se imunizează vor fi amendați


În Grecia, persoanele de peste 60 de ani vor fi obligate să se vaccineze, deoarece în caz contrar vor primi amenzi de câte 100 de euro pentru fiecare lună în care nu se vaccinează.

În Austria, situația este mult mai delicată, fiind anunțate amenzi de până la 7.200 de euro pentru toți cei care nu se vor imuniza în următoarele luni.


Din februarie, vaccinarea va deveni obligatorie pentru toți cetățenii care au rezidență permanentă în Austria, cu excepția celor care au contraindicații medicale.

Austriecii care nu se vaccinează vor primi prima dată somați din partea autorităților locale. Ulterior, vor primi amenzi de 3.600 de euro, iar în cazul în care nu se supun amenzile pot ajunge până la 7.200 de euro.

CITEȘTE ȘI:

Varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 afectează persoanele tinere, spun experții din Israel. Simptomele sunt ușoare, iar vaccinul ar putea proteja

Toți românii ar putea participa la ceremoniile de 1 Decembrie. Arafat: „Interdicția pentru nevaccinați, doar pentru zona oficială”

abonare newsletter